Nationaal Park Oostvaardersplassen

donderdag 15 mei 20140 Reacties

Onze Flevolandse Nieuwe Wildernis krijgt, als het aan Provinciale Staten van Flevoland ligt, de status van Nationaal Park. Op initiatief van GroenLinks hebben de Staten besloten in het eerste kwartaal van volgend jaar een verzoek daartoe in te dienen bij het ministerie van Economische Zaken.

Naast het feit dat dit een prachtig en verdiend succes is voor mijn provinciale collega’s, is het goed nieuws voor de economie van onze regio! Want een eerste voorzichtige berekening van het economisch effect van deze status is een toename in baten voor de regio van 20%, met 90 tot 100 extra banen als gevolg! Economische groei waarop we hard zitten te wachten en waarvoor sommigen vooral een Luchthaven als oplossing zien. GroenLinks bewijst dat door slimme plannen te maken ook met natuur een mooi economisch resultaat mogelijk is.

De vraag die nu opnieuw gesteld moet gaan worden is of het, door Kabinet Rutte I, afgeschoten Oostvaarderswold niet opnieuw van stal gehaald moet worden voordat de provincie over gaat tot verkoop van de gronden.

Dat de Oostvaardersplassen een bijzonder gebied zijn met een voor Nederland ongekende schoonheid, hoeft na de succesvolle film De Nieuwe Wildernis nog nauwelijks toelichting. Aansluiting op de Europese Groene Hoofdstructuur zou dan ook voor de hand liggen. Ook vanuit oogpunt van ecologie en faunabeheer. Het voordeel daarvan is dat ook dat Oostvaarderswold een mooie economische ontwikkeling voor de regio zou kunnen betekenen. Dat lijkt mij een klassiek geval van een win-win-situatie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.