Nakaarten over het congres

maandag 24 november 20081 reactie

Pas vanavond heb ik de tijd en de mogelijkheid om nog even na te kaarten over het 25ste GroenLinks congres en het 18e verjaardagsfeestje van GroenLinks. 

Vanaf zaterdag weten we het zeker, GroenLinks heeft zin in de toekomst. Ten miste dat blijkt uit ons nieuwe logo met de nieuwe huisstijl. Mij doet het vooral denken aan Maaslander (zie bij Michel voor meer mooie voorbeelden).  De vergelijking met Maaslander vind ik vooral erg leuk. Kun je alle kanten mee op: Dwars, jong en smeuïg. Of GroenLinks Plus (de ouderen werkgroep): oud en karaktervol. Kritisch GroenLinks: zacht en smeerbaar. 

Kortom.. je kunt er alle kanten mee op ons nieuwe kaaslogo. Dus ik vind het eigenlijk een geweldig logo. 

Na het congres. Heb achterin de zaal lekker blauw gelegen met mede-webloggers Linda Voortman, Michel Klijmij-Van der Laan, Krispijn Beek en misschien vergeet ik er nog wel een paar. Helaas had ik op de website van 013 in Tilburg gekeken en kon niets vinden over draadloos internet en dus lag mijn laptop nog op mijn logeeradres in Breda. Geen blogjes vanuit de congreszaal maken dus helaas. 

Verzoekje aan het congrespresidium: in maart graag achter in de zaal een rij met tafels, stopcontacten en draadloos internet! Dan kunnen we en stemmen en bloggen tegelijk. Verslag van het GroenLinks congres live op Planeet GroenLinks. 

Verder werden wij erg melig van versprekingen van Femke: “Wouter Bos verdient een compliment voor de creditcrisis”. Pas na aanhoudend lachen door de zaal “eh.. juist; zijn aanpak natuurlijk”.  

Ook pijnlijk was de voorzitter van het congres na de speech van Femke: “zo nu gaan we weer over tot de inhoud”.  

Dezelfde voorzitter had ook humor. Nadat Femke het congres vermanend toesprak: “het zal niet veel indruk maken als wij op een GroenLinks congres Rutte wegstemen”.  De voorzitter: “dan open we nu de stemming”.

Nou ja, het congres was eerder afgelopen want we hadden duidelijk zin in het feestje achteraf. Dat was ook erg leuk. Hard gelachen met Michel, Arno, Linda, Paul, Richard.

Natuurlijk is de strijd om het lijsttrekkersschap voor de Europese verkiezingen geopend. Nou ja, dan maar een (in DWARS-nieuwe-logo-Maaslander-stijl) jonge en smeuïge kandidaat: Niels van den Berge!

Kortom; het was een leuk congres en om Michel Klijmij te citeren: ik heb zin in het volgende! 

 

1 Reactie

  1. Krispijn Beek

    He Paul,

    Leuk om je na zo lang lurken ook een keer IRL tegen te komen. Beetje flauw om alsmaar achter m’n rug om te geinen met Michel 😉

    Ik verheug me op een volgend congres met idd een aparte laptop/netbook afdeling. Dan wil ik ook een Twitterfountain erbij. Of een live twitterstream. Oh nee, GL is een open partij dus een Identi.ca stroom 😉

    Ik ben inhoudelijk benieuwd naar wat de uiteindelijke tekst van de uitgangspunten nu geworden is. En praktisch naar de wijze waarop we de markt onder democratische controle van overheid, werknemers en vakbeweging gaan brengen. Hadden die gezelligers ’s ochtends dan toch gelijk toen ze me voor communist uitmaakte?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.