Nachtwerk

donderdag 23 februari 20060 Reacties

{mosimage} Ik ben me aan het voorbereiden op de laatste gemeenteraadsvergadering in deze periode die over enkele ogenbikken gaat beginnen. Het zal vandaag denk ik echt nachtwerk worden. Niet eerder heb ik een agenda gezien waarin zo veel besluiten moesten worden genomen waarvan en zoveel politiek gevoelig liggen. Nooit eerder heb ik mee gemaakt dat vanwege de volle agenda de vergadering met een uur werd vervroeg naar 18.30 uur.
Als klap op de vuurpeil heeft het CDA samen met de Christen Unie een interpellatie ingediend. Men wil een spoeddebat houden over de onwil van wethouder Stegeman de unaniem aangenomen motie over de collectieve zorgverzekering voor de minima uit te voeren. Ik ben daar werkelijk erg boos over omdat PvdA en GroenLinks aan het CDA en de CU hadden gevraagd gezamenlijk tot een motie te komen omdat wij geen politiek willen bedrijven over de rug van de minima. Onze Christelijke collega’s kijken daar anders tegen aan kennelijk en willen bij hun achterban scoren door nu de wethouder nog een tik uit te delen.
Over hypocriet gesproken!


Update:
{mosimage}Het viel vanavond alles mee. Net voor twaalven waren we klaar zodat ik Annemiek op de laatste slagen van klokslag 00 uur kon feliciteren met haar verjaardag.
Inmiddels zijn we een uur verder en ben ik thuis. Het was een zeer zijzondere laatste raadsvergadering waarin de oppositie en coalitie in omgekeerde verhoudingen tegenover elkaar kwamen te staan. Nooit eerder was de oppositie vóór extra geld naar de Meerpaal en de coalitie tegen. Men wist ook niet hoe snel er een compromis moest worden geregeld. Hierdoor is er unaniem voor extra geld voor de Meerpaal gestemd. Ik ben daar blij om en zal morgen uitleggen waarom. Maar nu ga ik zo even een wijntje drinken bij mijn jarige nieuwe buurvrouw Annemiek en slapen, heel veel slapen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.