Naar papierloos werken

donderdag 29 september 20113 reacties

Sinds deze week is een kleine groep raadsleden, waaronder ik, begonnen met een proef om paierloos te gaan werken. Natuurlijk hebben we wel alle stukken nodig en daaromzijn we uit gerust met een iPad.

Papierloos werken levert geld op (papier en verzendkosten) en is goed voor het milieu. Zeker in financiële zin is het een goede keuze om het papier in te ruilen voor een iPad.

Voorlopig vind ik het nog wel erg wennen. Maar de voordelen van het niet meer heen en weer hoeven sjouwen van hele stapels papier is nu al zeer duidelijk! Dus ik ben vrees ik we al overtuigd!

Zelfs bloggen kan ik als raadslid prima met dit ding blijktuit dit blogje! Hoewel de afwerking wellicht toch even op een echte pc zal moeten gebeuren denk ik…

3 Reacties

 1. Hans Verbeek

  Papierloos werken, lijkt me heerlijk. Geen identiteitspapieren, geen vergunningen, geen bezwaarschriften.
  Is het een grote stap voorwaarts of gaan we terug naar de tijd van voor de kopieerapparaten en de kleitabletten.

 2. Erwin

  Weet jij wel hoeveel papier je kan kopen voor 500 euro? Hoezo goedkoper, maar je hebt wel een gratis speeltje gekregen waarmee je de sier kan maken. In tijden van bezuinigingen was het sjieker geweest om gebruik te maken van eigen ICT-middelen (dat wordt van ambtenaren namelijk wel verwacht). En hoe veilig is zo’n I-pad? Rond DigiD werd ook van alles beloofd en nu ligt de website van Dronten al een paar dagen plat.

 3. Paul Vermast

  Feiten Erwin, feiten… Ik weet je dat ze lastig vindt, maar het gaat natuurlijk niet enkel om papier. Het gaat om een bezuiniging van enkele duizenden euro’s per jaar, structureel. Dus juist hierdoor levert de gemeenteraad een bijdrage in tijden van bezuiniging.

  Maar dit is een geluid wat je niet horen wilt, dat weet ik ook wel.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This