Na de staatsbank nu het staatsziekenhuis

donderdag 18 december 20081 reactie

We hebben een primeur in Flevoland: het Staatsziekenhuis. Weliswaar wordt de exploitatie van het ziekenhuis gedekt door een marktpartij, maar deze € 5 miljoen van de MC groep valt natuurlijk weg tegen de bijna € 30 miljoen die het ministerie van Volksgezondheid nu in de IJsselmeerziekenhuizen pompt.

Natuurlijk is het een goede zaak dat de ziekenhuizen nu echt van de ondergang gered lijken na de dagen lange onderhandelingen van begin deze week met Achmea, MC groep en het Rijk. Grappig vind ik wel het argument dat Achmea aanvoert om toch niet de gevraagde miljoenen in de ziekenhuizen te investeren. “Het is premiegeld en we gaan daarmee doen waarvoor het is bedoeld. Inkopen van zorg”. Als of de miljoenen van het ministerie geen gemeenschapsgeld zijn… Nou ja, het zal allemaal wel. Als we in dit land als overheid banken redden lijkt me dat met ziekenhuizen ook best logisch.

Het Staatsziekenhuis, nu ik (na mijn val van vorige week) patiënt ben, vind ik dat best wel veilig klinken.

1 Reactie

  1. Frank Pels

    Ook GroenLinks Flevoland heeft schoorvoetend ingestemd met een provinciale bijdrage van 2 miljoen. Ik zal – nu alles zo’n beetje achter de rug is – binnenkort een stukje typen op mijn weblog en de site van GL Flevoland waarin we uitleggen waarom we uiteindelijk toch schoorvoetend daarmee hebben ingestemd.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This