Motie van wantrouwen

maandag 15 juni 20093 reacties

knipselOpnieuw verbind ik mijn naam aan de motie van wantrouwen van David Rietveld. Hoewel ik vrees dat Wilders er niet wakker van zal liggen dat wij, ondertekenaars van de motie, het wel met hem hebben gehad. Toch zijn er momenten dat je die vrees niet leidend moet laten zijn en je toch uitspreken.

Het gemak waarmee Wilders gisteren op de Deense televisie vrijwel alle moslims uit de Europese Unie wil deporteren naar buiten de Unie is werkelijk te gek voor woorden. Als mensen crimineel zijn moeten ze daarvoor worden aangepakt. Onafhankelijk hun geloof of afkomst. Daarmee ben ik het volledig eens met de kritiek van minister Van der Laan van Integratie.

Dus opnieuw concludeer ik dat Wilders het aanzien van Nederland heeft geschaad en ben jammer genoeg gedwongen over te gaan tot de orde van de dag.

3 Reacties

 1. OPA

  Nou, Wilders mag dan een vertegenwoordiger zijn van een deel van het volk, maar zeker geen vertegenwoordiger van heel Nederland hoor.

  Laat die vent toch ze gang gaan, het negeren van dit soort uitspraken is de meest effectieve methode. We zitten in een democratie en we brengen de democratie meer schade aan dan dat we winst boeken als we proberen zo’n man de mond te snoeren.

  Het is ook tekenend dat hij alleen nog maar bij de buitenlandse gelegenheden serieuze toehoorders krijgt met dit soort uitspraken. In Nederland neemt niemand hem op dit punt serieus.

  Wat onrustbarender is, is de ontwikkeling in Italië. Wat ik niet hoop is dat Wilders met de buurtwachten van Berlusconi gaat samenwerken. Maar ik neem aan dat Nederland de zwartbruine uniformen met adelaar en pet met lange klep herkent en wakker wordt… ik neem dat aan…

 2. Frank Pels

  @OPA

  Tja….

  Als het over Wilders gaat, zijn er twee aanpakken mogelijk.

  1) negeren
  2) snoeihard er tegenin gaan(de Pechtold-aanpak)

  Ik voel toch meer voor aanpak 2.

 3. johan

  Ja, ik ook wel, maar dan met zijn allen, en uitsluitend met goede argumenten. Pechthold allen redt het niet, vrees ik.

  johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This