Morrende mensen 2

vrijdag 20 mei 20050 Reacties

Ik weet niet of ik er nu wel of niet treurig van ben geworden gisteravond. Want onze discussie over de notitie Morren en Mensen werd weer eens in een werk vorm gegoten, we mochten in groepjes uit elkaar en dan discussiëren op stellingen. Daar wordt ik meestal niet zo blij van. Ook nu niet, want de groepen hadden het over heel andere zaken gehad. Maar misschien komen we er toch wel uit. Als ik samen vast wat er is gezegd komen we er op uit dat we de algemene werkwijze houden zoals die is, maar in de commissies wel al een politieke doorkijk geven naar de positie die wordt ingenomen in de raadsvergadering. Daardoor kan er op argumenten (politieke) alvast met elkaar een korte discussie worden gestart waarin partrijen elkaar met argumenten kunnen ‘voeden' in de oordeelsvorming. Voorwaarde daarvoor is dat de stukken vanuit het College op tijd en nadrukkelijk zonder tijdsdruk op de agenda komen zodat er ook (mogelijk in meerdere rondes) over kan worden gesproken.

Maar waar ik eigenlijk echt verdrietig om werd is dat er niet naar je wordt geluisterd. Na de discussie sprak ik burgemeester Aat de Jonge aan en sprak daar mijn zorg uit over de wijze van communicatie. Ik vind het vreemd als ik begin mei hoor dat (en dit is slechts een voorbeeld) het jongerencentrum niet doorgaat, twee weken later hoor dat de gemeenteraad er over aan het bakkeleien is en mogelijk eind moetmei hoor dat de raad heeft besloten wél een jongeren centrum te bouwen. Als je de burger meer bij de politiek wilt betrekken moet je zo veel mogelijk ‘procedurele verwarring' proberen te vermijden was mijn stelling. Maar helaas was de eerste reactie "Je bent er niet blij mee omdat je daar tegen bent. De regering doet dit soort dingen toch ook?" De beschuldigende vinger ging richting pers die het dan maar goed moeten uitleggen dat het een voorstel van het college is. Er was geen enkele opening om met elkaar van gedachten te wisselen over dit onderwerp en een oplossing te bedenken. Ik was immers tegen het voorstel van dat jongerencentrum en dus vond ik dit nu een probleem. Voorbeeld of niet. Dat vind ik droevig. Als je niet samen verder wilt denken stoppen de processen van samen vooruitdenken en dat is pas slecht voor Dronten. Het getuigd ook niet van visie; daar dat opmerken is bijna flauw.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.