Mooie dag

donderdag 29 juni 20060 Reacties

{mosimage}Het was vandaag een mooie dag. De lucht was blauw, de zon scheen en het kabinet is gevallen. Onze afdelingsvoorzitter op schoolreis feliciteerde me er hartelijk mee, ik hem. Wat een opluchting! De koningin is een intelligent mens en dus zullen er dit najaar verkiezingen worden gehouden. Dat wordt dus een drukke en hectische zomer, maar over twee weken ben ik een paar dagen op vakantie en kan er dan weer vol tegen aan! Om eerlijk te zijn, ik had het nu niet meer verwacht dat het kabinet zou vallen, met de haven in zicht.

Toch moet ik D66 nageven dat ze het slim hebben gespeeld. Erg zuiver en met verrassende wendingen. Principieel valt er geen speld tussen te krijgen en dat is knap. Of het zo bij de bevolking blijft hangen is maar de vraag natuurlijk. Ik voel ook wel een zekere trots dat het nu juist de motie van Femke, GroenLinks, was die de opmaat was tot deze val. De afgelopen 24 uur was Femke ook bijna niet van de tv af te slaan en haar verhaal bleef goed, ook om 6 uur vanmorgen! Dit zijn de momenten dat ik trots ben een GroenLinkser te zijn en als je dan ook nog winst ziet bij de politieke barometer vanavond…
Op naar de verkiezingen, “ik heb er zin in!” 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.