Mooi soort onbeschaamdheid

maandag 8 december 20080 Reacties

De kredietcrisis beheerst wel erg veel het nieuws de laatste tijd. Soms lijkt het wel alsof er geen ander nieuws meer is op de wereld. Maar af en toe staat er ook een onbedaarlijk grappig bericht tussen alle sombere stukken. De topman van de Amerikaanse bank Merrill Lynch, ene meneer Thain vindt dat hij voor zijn harde werk wel een bonus van 10 miljoen dollar heeft verdient. 

Weliswaar heeft de bank onder zijn leiding een verlies van 12 miljard (!) geleden, maar hij is zijn bonus echt dubbel en dwars waard vindt hijzelf. Hij heeft de bank namelijk voor grotere verliezen beschermd. 

Briljant gevonden! Deze redenatie ga ik zeker ook volgen. Op het moment heb ik waterpokken en zit ik dus thuis. Van de dokter heb ik begrepen dat dit bij volwassenen wel twee weken kan duren. Dus met een beetje pech ben ik zo’n beetje beter als de kerstvakantie begint. Maar ik zal mijn baas voorstellen mij de eerste twee weken van januari ook vrij te geven. Immers die heb ik wel verdient omdat ik thuis ben gebleven. Ik heb mijn omgeving niet besmet en daardoor meerdere zieken mogelijk voorkomen. 

Ik vrees dat ik (net als die meneer Thain) geheel terecht kan fluiten naar die extra vrije dagen. Maar wat een mooi soort onbeschaamdheid leggen mensen toch aan de dag die aantoonbaar te veel geld verdienen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This