Mooi Dronten: Cirkantela (3)

maandag 26 januari 20091 reactie

Om te laten zien hoeveel uiteenkopende kunst we hebben in onze mooie gemeente zet ik wekelijks een kunstwerk op deze website. Gewoon op alfabetische volgorde. 

 Vandaag in aflevering 3 “Cirkantela”.

 Kunstenaar: Cyril Lixenberg

 Straatnaam: Baan Biddinghuizen

 Materiaal: Gelakt staal

 Jaar van plaatsing: 1991

 Omschrijving:

Cyril Lixenberg is geboren in Londen in 1932. Hij studeerde aan de Central School of Arts and Crafts in Londen. Vervolgens studeerde hij aan de Ecole des Beaux Arts te Parijs. Sinds 1959 woont en werkt hij in Amsterdam.

© Gemeente Dronten / Kunstwacht

1 Reactie

  1. OPA

    Ja, deze mag er ook zijn. Een 8 istie waard. Onderhoudskosten van gelakt staal…, zolang hij niet roest niks aan de hand. Anders even met Hammerite bijwerken, kun je op kleur laten maken. Als het echt erg wordt even verfafkrabben, in de metaalgrond en kleurtje er op (of laten roesten zoals veel anderen, maar dat is niet mijn voorkeur). Dus onderhoudsmatig – een cheapie We hebben nog steeds de ton in onze zak.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This