Mooi Dronten (6): De Ketel

dinsdag 17 februari 20093 reacties

Om te laten zien hoeveel uiteenkopende kunst we hebben in onze mooie gemeente zet ik wekelijks een kunstwerk op deze website. Gewoon op alfabetische volgorde. Vandaag aflevering 6: ‘De Ketel’

 Kunstenaar: Klaas Gubbels,

 Straatnaam: Baggerdepot Ketelmeer Ketelhaven

 Materiaal: Staal

 Jaar van plaatsing: 1999

 Omschrijving: Baggerdepot Ketelmeer:

Bij de oplevering van het werk heeft de aannemerscombinatie “Combinatie Ketelmeer” een kunstwerk aangeboden aan de gemeente Dronten. Het kunstwerk stelt een koffieketel voor. 
Klaas Gubbels is geboren op 19 januari 1934 te Rotterdam. Hij woont in Arnhem. Klaas Gubbels is bekend om zijn stillevens met tafels, stoelen en koffiekannen. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd. Van 1949 tot 1951 volgde hij de opleiding reclameschilderen aan de Technische school in Rotterdam, van 1951 tot 1952 een avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en van 1952 tot 1958 studeerde hij aan Academie “Kunstoefening” te Arnhem, waarnaast hij avondlessen in de beeldhouwkunde volgde. 

© Gemeente Dronten / Kunstwacht / Foto: VvE Ketelhaven

3 Reacties

 1. johan

  Vind ik helemaal niks. Doe mij maar zo’n Lixenberg!

  OPA ?

  johan

 2. OPA

  Hmm ik vind het wel wat Johan. Het heeft zeker een link met de omgeving en is subtiel. Ja ik geeft het een acht. Enne… het is staal, dus een potje Hammerite blauw en we zijn klaar :-). Die ton nog steeds in de zak!

 3. johan

  Niks link met de omgeving. Ketelmeer, koffieketel…
  Schei toch uit. En als het al zo is dan hadden ze net zo goed die ketel van Panoramix van Asterix kunnen nemen. Die is van koper, heb je zelfs geen Hammerite voor nodig.

  johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This