“Mogelijk explosief bagger naar Dronten”

dinsdag 2 oktober 20070 Reacties

IJsseloogLezend op de website van Omroep Flevoland fronste ik mijn wenbrauwen bij het lezen van het bericht met bovenstaande kop.

Het baggerdepot IJsseloog, in het Ketelmeer bij Dronten, gaat bagger schoonmaken waar mogelijk explosieven uit de Tweede Wereldoorlog in zitten. Het slib is afkomstig uit de Malburgerhaven in Arnhem. De haven werd in de oorlog zwaar gebombardeerd.”

Er wordt nog wel ter geruststelling bij vermeldt dat “medewerkers van Rijkswaterstaat worden extra beschermd en moeten zorgvuldig te werk gaan”.

Ik heb hier nog wel een paar vragen bij. Want het is wel zo dat het ver van bewoond gebied, maar als er een explosie plaats vindt en er een lek ontstaat spreken we van een milieuramp van stevige omvang.

Dus voor mij voldoende redenen mijn fractie voor te stellen hierover komende week actuele vragen aan het College te stellen. IJsseloog is immers Drontens grondgebied!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.