Moedig van Olmert

zondag 7 december 20081 reactie

De Israëlische premier Olmert heeft gezegd dat de Joodse kolonisten in de bezette gebieden een ‘pogrom’ veroorzaken.  Natuurlijk reageren de kolonisten furieus op deze opmerking. Olmert maakt de opmerking nadat Joodse kolonisten hun moede op onschuldige Palestijnen koelde nadat een huis dat ze bezetten werd ontruimd na een uitspraak van het hooggerechtshof. 

De term ‘pogrom’ is beladen, het verwijst naar de bloedige aanvallen op joden in tsaristisch Rusland.

De wijze waarop de Israëli’s de Palestijnen eigenlijk gevangen houden in eigen land drong bij mij ook al eens de term ‘getto’ op. Zeker als je de afgelopen weken weer hoort dat zelfs de Verenigde Naties geen voedselhulp in de Palestijnse gebieden krijgen. Hopelijk zal Olmert na deze eerste moedige opmerking ook een aantal moedige stappen gaan zetten zodat het de Palestijnen beter zal gaan. 

1 Reactie

  1. johan

    Niks moedig van die meneer Olmert. Hij heeft wel gelijk, tenminste: een soort van gelijk, maar het is niet moedig.

    Wat heeft die meneer Olmert zelf zoal gedaan in de tijd dat-ie nog volledig functionerend minister-president was? En waarom zegt-ie dat nu pas, in de absolute nadagen van zijn bewind, nu hij al bijna zo goed als geen minister-president meer is?!?

    johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This