Minister Leers; slaap zacht!

maandag 6 juni 20110 Reacties

Het waren inwoners van mijn gemeente, mijn inwoners dus: de familie Karim uit Dronten. De Immigratie en Naturalisatie Dienst, IND, vindt Kirkuk in Irak net zo veilig als Dronten dus moesten ze terug en dus gingen ze terug. Op deze website schreef Gert Talens er al eens een gastcolumn over.

Afgelopen vrijdag zond Uitgesproken VARA een reportage uit over de familie Karim nu ze weer een aantal maanden wonen in het veilige Irak.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Bij het zien van de uitzending huilt mijn hart en trekt mijn maag samen. Hoe kun je Leers? Zo verwoest je mensen levens, kinderlevens! Dit heeft niets meer met recht of onrecht te maken, maar met beschaafd omgaan met mensen! Maar ja, vanavond kruip je in je veilige bed en droom je over de aanstaande zomervakantie. Misschien naar een leuk en zonnig land?

PvdA Kamerlid Hans Spekman wil dat de familie Karim weer terug komt naar Nederland. De beoordeling van de IND dat Kirkuk veilig is klopt van geen kant en dus is de garantie een dode letter alsdus Spekman. Mij lijkt dat een goed idee, laat ze terug komen naar huis, laat ze terug komen naar Dronten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.