Milieuambitie Balk4 verpulverd

woensdag 28 februari 20070 Reacties

Nu nam niemand de plannen van BIV nog erg serieus sinds minister van economische zaken Van der Hoeven met een vossenbontje bij Hare Majesteit op het bordes stond, maar vandaag zijn de ambities voor het milieu echt verpulverd.  Het Milieu- en Natuur Planbureau (MNP) concludeert dat kabinet de komende regeringsperiode veel te weinig geld uit trekt om de uitstoot van koolstofdioxide terug te dringen. Om de klimaatdoelen te halen is volgens het MNP “aanvullend instrumentarium” nodig en zijn de voorgestelde maatregelen en de gereserveerde 500 miljoen euro “ontoereikend”. In de ruimtelijke ordening stelt het MNP dat een “sterkere centrale regie nodig”. Nationale Landschappen “krijgen in het regeerakkoord weinig aandacht”.
De mobiliteitsgroei staat “op gespannen voet met gezondheid”. De heffing op vliegverkeer moet anders worden vormgegeven anders “is het effect op de CO2-uitstoot marginaal”. Groei van het spoorverkeer kan niet zonder een “ambitieus pakket van investeringen van 10 tot 15 miljard”.
Dat zijn forse verwijten aan het kabinet, Morgen zal GroenLinks de nieuwe regering inhoudelijk ook juist op deze punten stevig aanpakken. Dan kan nog een mooi vuurwerk worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.