Mijn steun hebben ze!

maandag 25 juni 20120 Reacties

Het advies van de kandidatencommissie is bekend en de interne campagne van de kandidaat Kamerleden op stoom.

Liesbeth van Tongeren

Liesbeth van Tongeren op 3
Het is bekend dat ik de campagne van Liesbeth van Tongeren steun en de derde plaats is een schitterend advies! Ook bij de vorige verkiezingen trok ik haar interne campagne en kwam ze als hoogste nieuwe binnenkomer op 5. Nu wordt ze door de commissie als hoogste zittend Kamerlid na Jolande geadviseerd! Begin 2011 heb ik een paar maanden voor Liesbeth in de Kamer mogen werken. Ze is gedreven, precies en scherp in het debat. Ik vind het een feest om naar te kijken.

 

Jesse Klaver

Jesse Klaver op 4
Bij het eerste lijsttrekkersdebat naar aanloop van deze verkiezingen tussen Jolande en Tofik heb ik het hardste voor mijn tv zitten klappen voor Jesse. Wat een enthousiasmerend  spreker! Ook in de debatten vind ik hem gevat en origineel. Ik kan me er van alles bij voorstellen dat we over een aantal jaren Klaver op 1 hebben en dat lijkt mij best een mooi vooruitzicht. Daarbij is Jesse ook een ontzettend leuk mens die ik graag mag.

 

Linda Voortman

Linda Voortman op 5
Het hoofd koel en het hart warm is volgens mij een treffende omschrijving van Linda. In debatten komt ze zelfverzekerd en wel overwogen over hoewel het niet anders kan dat ze soms kookt van woede.

Het sociale hart van de fractie, gepokt en gemazeld op het lokale niveau en de vakbond een belangrijke waarde in onze Kamerfractie.

 

Niels van den Berge

Niels van den Berge  op 6
Met mijn groene en agrarische achtergrond kan ik niet anders dan veel steun uitspreken voor Niels op zes. Maar ook zonder die achtergrond zou ik Niels zeker op zes willen aanprijzen! Als medewerker van zowel de Europese fractie en later de Kamerfractie op Milieu, Klimaat en Energie heeft Niels een hele hoop bagage die GroenLinks goed kan gebruiken voor onze Kamerfractie. ‘Groen’ is de kernwaarde van onze partij en Niels geeft daar een natuurlijke invulling aan! In 2011 mocht ik hem als medewerker vervangen toen hij tijdelijk Kamerlid was en de energie en vreugde waarmee hij dat deed vond ik treffend en ik gun hem van harte opnieuw zo’n blauwe stoel!

Met deze top 6 (natuurlijk aangevuld met Jolande en Bram op 1 en 2) hebben we volgens mijn een uitstekende basisfractie die zal zorgen voor een sterk groen en sociaal geluid in de Kamer na 12 september. Ik hoop van harte dat ook Rik en Arjan de Kamer zullen halen en daar zullen we de komende maanden fors campagne op gaan voeren! Met deze mensen heb ik daar heel veel zin in!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This