Middelvinger naar de kiezers

dinsdag 25 september 20070 Reacties


 “De PvdA heeft vandaag besloten om geen steun te verlenen aan een referendum over het Europese Hervormingsbedrag. Hiermee pleegt de PvdA kiezersbedrog. De PvdA heeft in haar verkiezingsprogramma immers letterlijk geschreven “voor een nieuw (grondwettelijk) verdrag is een nieuw referendum nodig”. Bovendien heeft fractievoorzitter Tichelaar van de PvdA gesteld dat er een referendum moest komen over het nieuwe Europese Verdrag. “Er is nu geen enkele reden om géén referendum te houden”, stelde Tichelaar nog drie maanden terug (NRC, 26 juni 2007).

GroenLinks is echter niet bang voor het oordeel van de eigen bevolking. Integendeel, een referendum zou juist de kans bieden om mensen te betrekken bij de Europese Unie” zo stelt Femke Halsema in haar reactie op het besluit van de PvdA-fractie om niet voor een referendum te stemmen.

Nu heb ik al eerder aangegeven wel een klein beetje bang te zijn voor het oordeel van de bevolking. Dat heeft met name te maken met de bangmakerij die je mag gaan verwachten van Wilders en de SP. Maar ik vind wél dat we als GroenLinks alles moeten aanpakken om de bevolking bij de Europese Unie te betrekken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.