MFC Biddinghuizen

vrijdag 21 september 20072 reacties

MFC buttonVanavond was er een informatieavond over het voorzieningen niveau in Biddinghuizen. Vrij vertaald ging het over het multifucioneel centrum (MFC) dat de gemeenteraad en Biddinghuizen willen realiseren. Maar dat kost een hoop geld en geld heeft de gemeente, zoals bekend is, niet.

Vanavond werd de gementeraad bij gepraat, maar er was ook een grote delegatie bewoners uit Biddinghuizen die kwamen pleiten voor een MFC. Met buttons, inspraak en al. Maar als ik terug kijk op de avond zijn er twee dingen die zijn blijven hangen.

1.) We worden voorbereid op de optie 2. Dat wil zeggen géén MFC, maar een scholeneiland in Biddinghuizen Zuid-Oost (moet nog gebouwd gaan worden). Natuulijk zal dit fel worden ontkend vanuit het gemeentehuis, maar het was een algemeen gevoel bij de raadsleden die ik gesproken heb.

2.) Ons wethouder “Siebe de (ik voer nooit uit wat ik beloofd heb) Graaf ” moest weer eens toegeven dat hij wel een visie op een brede school bij herhaling voor september dit jaar had toegezegd, maar helaas was hij niet verder gekomen dan een (globale) inventarisatie. Dit vanwege onderbezetting op de afdeling. Toen Peter van Bergen van de PvdA aangaf dit graag eerder gehoord te hebben samen met een voorstel hoe het opgelost kon worden, liet het College weten het mee te nemen. Dat kennen we ja..

Ik besef dat ik niet erg vriendelijk over de wethouder ben. Maar het is nu eenmaal tot mijn grote spijt een traditie aan het worden dat toezeggingen vaker niet worden na gekomen als wel. Zonder vervelend te willen doen… maar ik zal maar niet over de renovatie van De Boeg beginnen? (Begonnen in oktober 2003 en de laatste appartementen moeten nu nog gebouwd gaan worden).

2 Reacties

  1. Hillebrand Koning

    hoewel is me de renovatie-moeiheid goed kan voorstellen, is die laatste opmerking een beetje flauw, Paul. Als het aan de gemeente had gelegen, haden de laatste twee appartementengebouwen in De Boeg er al gestaan en was de renovatie afgerond. Gelijktijdige oplevering met de drie reeds bestaande appartementengebouwen was het doel. Maar er zijn mensen die van hun recht gebruik hebben gemaakt om hun bezwaren tegen twee gebouwen aan de rechter voor te leggen. Dat kun je de gemeente toch niet verwijten?

  2. Paul Vermast

    Dag Hillebrand,

    Ik moet toegeven dat je daarin gelijk hebt! Dus ik neem de opmerking bij deze terug.

    Paul.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This