Met zulke vrienden…

zaterdag 23 oktober 20100 Reacties

Wethouder Langeweg

Toen de coalitie van CDA, VVD en Leefbaar Swifterbant van start ging wilde men komen tot een goede samenwerking met de gehele raad via het zo genaamde ‘samenwerkingsdualisme’.

Nu we een paar maanden onderweg zijn kunnen we ook zien hoe men daaraan invulling denkt te geven en dat is wel duidelijk. Een initiatiefvoorstel van GroenLinks en de PvdA om extra geld beschikbaar te stellen voor de cultuurbank in Biddinghuizen wordt niet eens besproken omdat Leefbaar Swifterbant weet dat “sommigen in de raad meer informatie hebben dan anderen”. Wie en wat blijft volslagen onduidelijk. Lekkere samenwerking.

Of dan de wethouder die zich aangevallen lijkt te voelen als er een initiatief vanuit de raad komt. Algemeen vond men in de gemeentepolitiek in Dronten dat de vorige gemeenteraad veel te weinig eigen initiatief nam. De huidige raad lijkt hierin wat actiever en zeker met een welwillende houding van de coalitie en college vanwege ons ‘samenwerkingsdualisme’ zou je verwachten dat het wel goed zou komen.

Helaas bleek afgelopen donderdag anders. Ons jongste raadslid, PvdA collega Roy Breederveld, diende een initiatiefvoorstel in om samen met de erepenningen op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente ook jeugdlintjes uit te reiken aan jongeren die zich inzetten voor onze gemeenschap. Leuk initiatief, niet mis mee en doen lijkt me. Maar kennelijk ziet wethouder Langeweg dat anders en voelde hij zich aangevallen. We wethouder wilde graag van Roy weten wat er dan nu verkeerd was en wat hij verkeerd deed met de stimuleringsprijs voor jongen die er al in de Meerpaal is.

Helemaal niets natuurlijk. Ik snap ook niet waarom de wethouder, die het plan van te voren kende, niet gewoon even met de initiatiefnemer heeft gebeld en nu bijna in de aanval ging. Als dat de uitwerking wordt van dat ‘samenwerkingsdualisme’ van deze coalitie worden het nog lange jaren. Want met zulke vrienden heb je geen tegenstanders meer nodig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.