Met de klote voor het blok

woensdag 19 oktober 20050 Reacties

Misschien niet zo'n hele nette titel, maar het is wel een opmerking die ik de afgelopen dagen veel heb gehoord in het gemeentehuis. Overigens, we zijn de afgelopen dagen ook wel erg veel in het gemeentehuis.

Het is net als vorig jaar, een belangrijke beslissing wordt weer helemaal naar het einde van het jaar door geschoven zodat we als Raad in december nooit meer tegen het voorstl kunnen stemmen of wijzigingen kunnen aanbrengen. Het is slikken of stikken. We worden met de kloten voor het blok gezet zoals ik verschillende raadsleden heb horen zeggen.

Natuurlijk heb ik het (weer) over de Meerpaal waarbij ons dit 'overkomt'. Vorig jaar werd het besluit om de Meerpaal te verkopen ook helemaal doorgeschoven naar december en móésten we toen met het voorstel instemmen om te voorkomen dat het ons klauwen met geld ging kosten. We hebben de Meerpaal toen maar verkocht. Nu is het probleem dat we per 1 januari 2006 een fusie van alle Meerpaalinstellingen willen doorvoeren en daarvoor nog een serie besluiten moet worden genomen. Deze worden dus weer door geschoven naar de december vergadering en kan de gemeenteraad dus weer niet anders dan vóór stemmen. Vorig jaar riep iedereen "dit was ééns, maar nóóit weer".

Ik ben benieuwd of iedereen nu zijn woorden van vorig jaar na komt en tegen het College zegt er niet mee akkoord te gaan. Maar dat is vast weer ijdele hoop van mijn kant. En zo blijft het College over de Raad heen lopen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.