Meerpaaldagen zijn op de helft

zaterdag 9 augustus 20080 Reacties

Meerpaaldagen 2008Helaas zijn de Meerpaaldagen alweer half om. Het slaaptekort en het gehalte bloed in mijn alcohol.. eeh.. alcohol in mijn bloed -natuurlijk- neemt toe. De Meerpaaldagen zijn zoals Meerpaaldagen moeten zijn. Gezellig en druk. Ondanks de weersverwachtigen hebben we ’s avonds maar één bui te verwerken gekregen en ook dat hoort eigenlijk wel bij onze dorpsfeesten.

Opnieuw verrast het me dat de sfeer eigenlijk uitstekend blijft. Ik zie weinig gedoe of vechtpartijtjes terwijl er toch duizenden en duizenden mensen op het Meerpaaldagenplein (de rest van het jaar beter bekend als het Redeplein) zijn en de alcohol rijkelijk vloeit.

 Als eenvoudige bezoeker ziet het er voor mij -zoals ieder jaar-  weer gelikt en gesmeerd uit. De organisatie zit goed in elkaar en je wordt logisch door het programma geloodst. Van verschillende mensen die me aanspreken op het plein hoor ik veel waardering voor de organisatie en de gemeente die hier geld in steekt. Zonder uitzondering zijn de reacties zeer verbaasd als ik de subsidie van de gemeente wat nuanceer. €5000,= plus gratis vergunningen. Daarvan valt geen gratis fesitval te organiseren natuurlijk. Maar ja, dat is de stijd die ik al jaren voer in de raad: een serieuze subsidie voor de MPD.

En toch, ook zonder die subsidie en dus dankzij de (veelal lokale) sponsors en de vrijwilligers die alle werk kostenloos verzetten hebben we weer gewelige dorpsfeesten. Daarom opnieuw een hele diepe buiging voor de organisatie, vrijwilligers en sponsors van het Beste Regio Evenement 2008!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.