Meerpaaldagen is leukste regio-evenement van Nederland!!

maandag 19 mei 20081 reactie

Meerpaaldagen 2007 Alex live met BroadwayVanavond zijn de Meerpaaldagen door een vakjury van de Nationale Evenementenprijzen bekroond tot beste Regio-Evenement. Het festival moest het vanavond in de finale in Utrecht opnemen tegen het Internationale Poppentheaterfestival in Dordrecht en Deventer op Stelten.

De prijs is in het leven geroepen om gemeenten aan te sporen meer festivals mogelijk te maken. De evenementen brengen sport en cultuur voor de inwoners, maar trekken ook veel mensen van buiten de stad aan. Ook kunnen festivals bijdragen aan de integratie van inwoners. De jury prijst het samenspel tussen een gedreven organisatie, lokale sponsors en vrijwilligers in Dronten zo meldt Omroep Flevoland.

Ik wil mijn hartelijke felicitaties overbrengen aan de Stichting ProDronten die de Meerpaaldagen organiseert. Ik ben verschrikkelijk trots op Dronten en de vrijwilligers van ProDronten die jaarlijks dit feest mogelijk maken voor onze gemeenschap. Destemeer teleurstellend is het antwoord van het college op mijn vragen ocer de subsidie voor de Meerpaaldagen.

Het feit dat Pro Dronten genomineerd is, is voor het college geen aanleiding tot wijziging van het standpunt daar de Meerpaaldagen beoordeeld zijn op wat ze voor de Dronter gemeenschap betekenen.

Toen ik de vraag stelde ging het nog om nominatie. Iedereen die wel eens op de Meerpaaldagen is geweest weet welke gemeenschapsvormende kracht er van deze dagen uitgaat. Inwoners van Dronten plannen hun vakantie soms zodat ze er met de Meerpaaldgen toch zeker zullen zijn. Vanaf vandaag is er dus ook nationale waardering voor onze Meerpaaldagen. Ik zal me er de komende tijd voor inzetten de toegezegde subsidie van € 5000,= te verdubbelen voor de komende jaren!

Hopelijk kan ik op brede steun van mijn politieke collega’s in de andere fracties rekenen! Zie waarom ook dit filmpje!

1 Reactie

  1. OPA

    🙂 ben vereerd. Maar het is inderdaad een geweldig succes van de stichting met haar vrijwilligers. Gefeliciteerd!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.