Meerpaal, bezuiniging en peiling

vrijdag 10 februari 20060 Reacties

{mosimage}Ik had deze week even andere dingen aan mijn hoofd dan stukjes schrijven voor deze site. Het was weer rennen en vliegen en “dossier vreten” tegen de klok in. Vandaag starten we de campagne en om ons wat extra te stimuleren kwam Omroep Flevoland gisteren met de resultaten van een peiling: “Op 7 maart verdwijnt GroenLinks uit de gemeenteraad”.
Tsja, voor wat het waard is deze peiling. Want ik ben er niet van onder de indruk en lig er nog minder wakker van. 155 mensen zijn gebeld met de vraag wat ze gaan stemmen, 69 zeiden daarvan in eerste reactie dat nog niet te weten en hebben uiteindelijk wel wat genoemd. 155 mensen op een inwoners aantal van 38.000? Niets aan de hand dus.

Maar wat ik al zei, vandaag starten we onze campagne, officieel. Maar eigenlijk is er geen moment dat je een campagne start en eindigt, want de campagne gaat altijd door. Ook als de verkiezingen zijn geweest moet je “buiten op straat” blijven uitlegen wat we binnen in de raadszaal hebben besloten. Dat doen we nog onvoldoende en het afgelopen jaar hebben we een keer op het punt gestaan een grote actie te houden rond de sport, maar dat door eigen organisatie niet voor elkaar gekregen. Jammer.

{mosimage}Waarom ik niet geloof dat we daadwerkelijk zullen verdwijnen uit de gemeenteraad? Juist vanwege de bezuinigingen en de Meerpaal, juist omdat we de afgelopen jaren op deze dossiers het verschil hebben gemaakt! Daar waar “Sloopbedrijf Westmaast, De Graaf & Co” wilden bezuinigen op de zwakste schouders hebben we ons daar heftig tegen verzet! Bezuinigen op de logopedie, schoolbegeleidingsdienst, de boom plant dag,  leerlingen vervoer voor het speciaal onderwijs, schuldhulpverlening en de sport, wij waren, soms als enige, tegen. Ook bij de Meerpaal hebben we maand na maand, jaar na jaar openheid van het College geëist, maar de projectgroep “mist en nevel” binnen het College wist zoveel rook te produceren dat uit het rapport Van Kuik (evaluatierapport Meerpaal) blijkt dat ook het college het spoor op dit dossier bijster was (is).

Kortom, het is hoog tijd dat de kiezer de vloer aan veegt met deze coalitie en dat er een nieuwe en frisse wind kan gaan waaien in Dronten. Dat is een wind zonder het “betrouwbare” CDA en de “degelijke” VVD.
Laat links maar eens vier jaar "op de winkel passen". Ter geruststelling voor onze “rechtse vrienden” veel kunnen we toch niet verprutsen, want we staan al onder financieel toezicht en moeten de komende periode 8 miljoen bezuinigen, met dank aan CDA en VVD!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.