Medisch Centrum West (slot?)

woensdag 26 november 20080 Reacties

De Stentor kop laat niet veel aan de verbeelding over “Doek voor ziekenhuis gevallen”. De IJsselmeerziekenhuizen zullen uitstel van betaling gaan aanvragen en failliet gaan. De gehele afgelopen nacht en een groot deel van de dag is er onderhandeld om met partijen het ziekenhuis toch in de benen te kunnen houden.  Kennelijk is dit niet gelukt.

Met name voor de medewerkers vind ik dit erg sneu. Zonder twijfel hebben alle verplegers, doktoren en andere medewerkers hun verschrikkelijke best gedaan om te doen wat in hun vermogen lag de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord in de benen te houden. Helaas is dit niet gelukt.

Maar een slecht imago poets je nu eenmaal niet makkelijk weg en de doorlopende ruzies sinds de fusie tussen Lelystad en Emmeloord hebben het ziekenhuis ook geen goed gedaan. Maar misschien (ik zeg misschien!) is het beter dat de boel nu op de fles is gegaan. Er kan nu met een schone lei worden begonnen en de beste kopers kunnen nu de boedel verdelen en de ziekenhuizen herpakken en opnieuw openen. Ik hoop dat hierbij ook sterk naar de belangen van de medewerkers wordt gekeken zodat zij zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen.

Vanuit het perspectief van Dronten is dit faillissement zeer te betreuren. Als de plannen die er waren voor een polikliniek nog doorgaan zullen ze nu zeker vertraging oplopen en dat is natuurlijk erg jammer. Op dit moment zal daarover nog niet veel duidelijk zijn, maar het moet de inzet blijven om in onze gemeente een polikliniek te openen, met welk ziekenhuis dan ook in onze omgeving.

[youtube gSHmAyD7MXk]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This