Medisch Centrum Harderwijk dus

woensdag 26 november 20088 reacties

Het kan dan kennelijk ook ineens heel hard gaan. De Stentor meldt vanavond op haar website dat het St. Jansdal Ziekenhuis uit Harderwijk een polikliniek zal gaan openen in Dronten. En wel al in maart volgend jaar zo zou met de gemeente zijn afgesproken. Daarna zal men zo snel mogelijk gaan bouwen en daarvoor zou al een locatie op het oog zijn. 

Ik ben nogal verbaasd over dit berticht omdat we tot voor kort van het college van Burgemeester en Wethouders te horen kregen dat men alleen op de IJsselmeerziekenhuizen was gericht en kennelijk bestonden er toch ook andere ideeën. 

Het St. Jansdal begint binnenkort met het werven van 80 fulltime personeelsleden voor de nieuwe poli in Dronten. Dus voor onze gemeente een machtig mooie ontwikkeling ondanks het slechte nieuws van de IJsselmeerziekenhuizen. 

Maar.. zoals zo vaak in de politiek; laten we niet te vroeg de vlag buiten hangen! 

8 Reacties

 1. OPA

  Geweldige actualiteit op deze blog. Net een weerspiegeling van het échte leven. Een poli met 80 personeelsleden, dat is niet niks. Harderwijk ziet natuurlijk brood in de regio en dat is terecht denk ik.

  Met de vergrijzing is het geen slechte move voor de bewoners van Dronten. Een beetje ziekenhuis, een treinhalte, we worden al een beetje stad. Ik kan mij zo voorstellen dat de poli niet te ver van de treinhalte af gaat komen want die zijn vast gekoppeld.

  Nu maar hopen dat er nog genoeg geld overblijft om de rails te leggen nadat Bos klaar is met sinterklaas spelen.

 2. Frank Pels

  Er wordt – op dit moment – nog druk overlegd met diverse partijen, waaronder ook de provincie Flevoland.

  Dit soort berichten zijn voorbarig en lijken er alleen op gericht te zijn om de onderhandelingen een bepaalde richting op te duwen.

 3. Paul Vermast

  @ Frank,

  Natuurlijk wordt er nog volop gesproken. Er is nog enkel uitstel van betaling aangevraagd. Doorgaans leid dit overigens wel tot een faillissement.

  Wat dit nieuws wonderlijk maakt (en da’s de reden dat ik er aandacht aan besteed) is dat er dus kennelijk al (verregaande) gesprekken zijn geweest tussen B&W van Dronten en het St. Jansdal ziekenhuis. Dit dus nog voordat er duidelijkheid is/was rond de IJsselmeerziekenhuizen.

  Er is dus al een locatie op het oog en al per maart 2009 gaat de Drontense St. Jansdal poli open. Da’s bijzonder opmerkelijk.

  Maar als ik kijk naar het belang van Dronten bij een poli en de 80 arbeidsplaatsen die het oplevert is het een machtig mooie ontwikkeling. Wat je ook van de problemen van de ziekenhuizen van Lelystad en Emmeloord vindt. Die ziekenhuizen kunnen ook prima doorstarten als er een St. Jansdal poli in Dronten komt.

  Of het voorbarig is weet ik nog niet zo goed. Want als de gemeente Dronten, de Drontense huisartsen en het St. Jansdal gaan samenwerken om tot een poli te komen in Dronten heeft de verdere ontwikkeling van de IJsselmeerziekenhuizen daar geen verdere invloed op lijkt me.

 4. OPA

  Goh, Zo heb je bijna niks meer en zo ben je bijna een zorgprovicie. Loek én st Jansdal. En dan zijn ze beiden levensvatbaar. Ik vraag mij toch af hoe zo’n ziekenhuis zo slecht gemanaged kan worden dat het falliet gaat terwijl het wel weer levensvatbaar is voor een overname met een concurrerende poli erbij.

  Anyway, goed voor de bewoners

 5. Johan

  Ik ben ernstig bang, OPA, dat dat nou precies is wat er gebeurt is. Dat dat ziekenhuis gewoon kapot gemanaged is.

  johan

 6. Frank Pels

  @Johan

  Inderdaad…. En Borghouts (een GroenLinkser notabene) was lid van de raad van toezicht en hij stond erbij en keek ernaar.

  Ook voor al uw IJsland miljoenen.

 7. johan

  Ik wil die Borghouts niet vrijpleiten, maar Raden van Toezicht zijn nogal afhankelijk van de info die hun verstrekt wordt door de club waar ze toezicht op houden. Een vrij machteloos orgaan, derhalve.

  Niettemin…

  johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This