Mediabeleid…

donderdag 5 juli 20070 Reacties

MicrofoonsHet mediabeleid dat het College volgt op dit moment is op zijn zachts gezegds behoorlijk irritant aan het worden. Er lijkt een soort gewoonte aan het ontstaan te zijn dat de politiek met een halve slag in de lucht geïnformeerd wordt en daarop vervolgens een embargo (soort van vertrouwelijkheid) tot het moment dat het college de pers heeft gesproken. Of men geeft een persconferentie over zaken op de dag dat ze naar de gemeenteraad worden gezonden. Zoals bij de voorjaarsnota en de jaarrekening van vorig jaar. Dan moet je uit de pers horen wat er in de stukken staat. Of ze komen een paar dagen van te voren en als werkend (burger)raadslid heb je dan niet altijd de tijd die stukken meteen te lezen. Kortom.

Vandaag is daar ook weer zo’n voorbeeld van. Het college stuurde gisteren een brief over de uitbesteding van het groenonderhoud van de gemeente. Dat wil men gaan uitbesteden en daarmee een financieel voordeel te halen (hopen ze). Een warrige brief over een uitbesteding in delen volgend jaar en in 2013 met als heldere randvoorwaarde dat het niet meer mag gaan kosten als nu het geval is.
Ja, dank je de koekoek! Het zou eens meer moeten gaan kosten. Dat hoef je dit allemaal niet te doen. Ook via de tam tam hoorde ik al hele verhalen als dat er veel mensen ontslagen zouden gaan worden en de zorgen waren, had ik de indruk, vrij groot en vrij algemeen. “Er heerst angst onder het personeel” hoorde ik deze week iemand zeggen.
Als ik dan zo’n brief van het college zie krijg ik vlekken… Gezwam over geld en aanbestedingsvoorwaarden, maar het sociaal plan, overleg met de vakbonden en een (definitief) advies van de OR zijn er nog niet. Kortom.. Een financieel verhaal en geen oog voor de medewerkers. Als burgerraadslid ben ik in dit geval eerst geïnteresseerd in de medewerkers en dan in de centen wie we daarmee zouden besparen. Want als er medewerkers weg moeten is dat altijd erg voor de betrokken medewerkers.

Dus wat kun je doen als fractie? Zo snel mogelijk vragen stellen aan het College. Dat hebben we dan ook gedaan en ze worden vanavond behandeld in de commissievergadering. Maar het bericht van Omroep Flevoland is al veel duidelijker dan de brief van het college. Het gaat om 6 medewerkers die bestaande vacatures gaan opvullen en verder zal het om natuurlijk verloop gaan. Als dat in de brief stond had ik minder vlekken en kun je andere vragen stellen. Want de eerste vraag is al beantwoord.

Kortom.. het wordt eens tijd dat het college op een klasje communiceren met je gemeenteraad gaat (ik kom het ze met liefde geven) en de krommunicatie van dit moment een aanpakt. Want ik wordt hier humeurig van!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.