Media irritatie..

vrijdag 13 juli 20070 Reacties

KrantNatuurlijk snap ik dat als je altijd bij de raadvergaderingen zit je soms wel eens zit te suffen. Dat heb ik ook; want het is lang niet altijd, om maar eens een understament te gebruiken, even boeiend.
Maar als je daar zit voor je werk en liever de hele avond zit te zwammen met je collega’s en medewerkers van de gemeente zoals de media vorige week donderdag tijdens de commissie vind ik dat anders. Het interesseerde de journalisten werkelijk geen biet wat de commissie aan het bespreken was. Ook dat vind ik niet zo erg, maar als je dan een “kritische column” wilt schrijven zoals Gerrit Wijnne van de FlevoPost vandaag moet je jezelf wel kunnen baseren op de feiten zoals ze zijn.

Wijnne schrijft in zijn column over het voorstel van de koopzondagen en het amendement dat de oppositie daarover indiende. Dat was een subtiel amendement en dat de weergave daarvan niet helemaal correct is kan ik mee leven. Maar vervolgens probeert Wijnne in zijn verhaal het argument van VVD-collega Jaap Kodde onderuit te halen.  Hij pleitte dat iedere laatste zondag van de maand een koopzondag een helder ritme is en daardoor meer mensen trekt. Wijnne meldt dat het in andere steden de eerste zondag van de maand is en dat hij niet inziet waarom de laatste van de maand meer mensen trekt dan de eerste. Héél scherp van hem! Dat is natuurlijk ook niet het geval!

Jammer dat hij drukker was met sms-en of kletsen dan met luisteren. Want het is natuurlijk niet de eerste of de laatste zondag die het verschil maakt. Maar wel of je 8 zondagen of 12 zondagen open bent. Nu is er voor de meeste inwoners geen pijl op te trekken wanneer er een koopzondag is. De vier “feestdagen” vdie het college extra heeft gegeven voegen eigenlijk niet zo gek veel toe. Het ging er de oppositie dus ook niet om dat er 12 koopzondagen op de laatste zondag van de maand komt, maar dát er 12 koopzondagen kúnnen komen en niet zoals nu de verplichting van 8 koopzondagen en vier feestdagen zoals in het voorstel van het college.

Ik vind het prima als de media, Gerrit Wijnne van de FlevoPost in dit geval, kritisch willen zijn in de richting van de politiek. Dat moet ook, want dat is hun rol. Maar het is ook de taak van de media de bevolking te informeren. Feitelijk correct en adequaat. Beide is in deze column niet het geval en zelfs feitelijk onjuist. Dat is niet alleen nu zo, maar een vaak voorkomend probleem in Dronten. Daardoor ontstaat er een vreemd beeld van wat er in de gemeenteraad gebeurd en dát vind ik wél ernstig!

Ik wens de pers een mooie (politieke) vakantie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This