Mantel der liefde

dinsdag 31 januari 20060 Reacties

{mosimage}Deventer GroenLinks collega Carlo Verhaar heeft op zijn weblog een mooie analyse gemaakt van de werkwijze van de gemeenteraad in Deventer.
“Liever aanvaarden we excuses, brommen nog wat en drinken na afloop samen een glas wijn. Nogmaals: dat is een aangename manier van doen, maar met die mantel der liefde bedekken we soms zaken die eigenlijk zwaardere politieke consequenties zouden verdienen” schrijft hij. Erg herkenbaar ook voor de Dronter situatie. Tekenend daarvoor is ook de oproep van burgemeester De Jonge tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. “Laten we niet terug kijken naar was er is mis gegaan, maar vooruit naar de toekomst en wat we willen gaan doen”.
Mijns inziens is dat verkeerd. Eens in de vier jaar is er een moment dat je enorm terug moet kijken, naar de dingen die goed zijn gegaan en om je zegeningen te tellen, maar even zo zeer naar alles wat er mis is gegaan.


De verkiezingen zijn het moment dat er moet worden afgerekend. Kijken naar de daden uit het verleden zeggen meer dan de mooie plaatjes voor de toekomst! Dus terug kijken is onvermijdelijk.
De mantel der liefde wordt hier in Dronten naar mijn mening ook te veel gebruikt. Ik vind dat je elkaar binnen de muren van de raadszaal “tot bloedens toe met argumenten en meningen de hersens in mag slaan”, maar dan nog samen een glas wijn drinken na afloop. Van dat gemoedelijke, gezellige hou ik wel erg, maar een beetje politiek ruziemaken lijkt mij ook heel erg gezond hoor. En ik vrees voor mijn toekomstig collega’s dat (als ik de raad in wordt gestemd) ik dat politiek ruziemaken niet zal kunnen laten als ik eenmaal de kans krijg.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.