Maak recht wat krom is…

vrijdag 20 juni 20081 reactie

Maak recht wat krom isIn reactie op mijn vorige blog laat de PvdA Dronten op haar website weten dat men tevreden is met de draai die de PvdA gisteren maakte.

“Van alle slechte oplossingen was dit de beste. Geen hang naar het pluche zoals Paul Vermast op zijn weblog suggereert maar kritisch, sociaal en in het belang van Dronten.”

Het is natuurlijk altijd fijn als een coalitiepartij in de verdediging vliegt als je op jouw weblog kritisch naar ze uitvaart. Maar dit is me wel al te gortig…
De draai van de PvdA kun je op vele manieren typeren. Zoals ik dat gisteren deed of met de woorden van Leefbaar Dronten fractievoorzitter Onno Bakker “ook gij Brutus”. Je kan het positief benaderen door te stellen dat de PvdA een trouwe coalitiegenoot is. Maar “kritisch, sociaal en in het belang van Dronten”?

Hoe kritisch ben je als je wel hard blaft maar tijdens het poepen je keutel weer gaat intreken? Volgens mij levert dat alleen maar darmproblemen op en is het niet in het belang van Dronten (ja ik weet dat ik me érg on-parlementair uitdruk).

Hoe sociaal is EGEM-I en wat zou er niet-sociaal zijn als we dit voorstel (op papier) beter onderbouwd na de zomer zouden behandelen in de gemeenteraad?

Hoezo is het in het belang van Dronten dat een belangrijk en kostbaar project niet de steun heeft van bijna de halve gemeenteraad? Hoezo is het in het belang van Dronten dat het college een opdracht (ow nee; van de burgemeester moeten we dat een ‘verzoek’ noemen) zit zie zijzelf “moeilijk uitvoerbaar” noemt? Volgens mij is dat allemaal niet in het belang van Dronten!

Gisteravond had het college kunnen vallen. De vetrouwensvraag is natuurlijk uitdrukkelijk aan de orde geweest ookal stelt de PvdA van niet. Als het college een amendement voor de voeten geworpen krijgt wat zij “niet uitvoerbaar” acht is dat hetzelfde als de vraag stellen of het college nogwel het vertrouwen geniet. Het antwoord hierop van de meerderheid van de gemeenteraad van Dronten was gisteravond “neen”.

Het amendement van de PvdA (dat volgens het college niet uitvoerbaar was) had immers een meerderheid en slechts uit coalitieoverwegingen heeft de PvdA haar eigen amendement verworpen. Kennelijk was het voorkomen van de val van het college (of de angst voor het CDA) de PvdA een zwakke ruggegraat en weke knieën waard. Ik herhaal mijn woorden van gisteravond:

het was een treurige vertoning”.

1 Reactie

  1. erwin

    Het is jammer dat er uiteindelijk niets is gedaan om de risico’s te beperken. Het amendement legt de lat nog hoger, er is nu minder geld voor opleidingen en op termijn moeten er mensen uit.
    Het draaikonten van de PvdA was beschamend om aan te zien. In de eerste commmissievergadering was men tegen, de tweede vergadering was men tegen, in het telefoongesprek met de burgermeester was men weer voor, afgelopen donderdag in de raad was men eerst tegen en daarna weer voor. De burgermeester kreeg er een rood hoofd van.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.