Maak je hart groen

donderdag 14 februari 20082 reacties

Paul Vermast (rechts) koopt een boom voor het klimaatbos namens Natuur en Milieu FlevolandVandaag is Natuurmonumenten gestart met de actie “Maak je hart groen. Koop een boom“. Dat laatste heb ik dan ook gedaan namens mijn werkgever Natuur en Milieu Flevoland. We waren de eerste die een boom kochten voor het klimaatbos dat door Natuurmonumenten in samenwerking met de Flevolandse natuur- en milieuorganisaties (Natuur en Milieu Flevoland, Landschapsbeheer Flevoland,  IVN Flevoland, Stichting Flevo-landschap en Staatsbosbeheer ) wordt aangelegd.

Het bos ligt in Biddinghuizen. Hier ligt nu nog een kaal stuk land, bij het Harderbos, met aan de zuidkant de Karekietweg. In totaal is er ruimte voor 61.950 bomen en 23.016 struiken. De grote hartvorm in het centrum van het bos springt direct in het oog. Het hart wordt omgeven door zes hartvormige ringen en is gesitueerd in de herkenbare contouren van het Nederlandse landschap. Door te werken met diverse boomsoorten die verschillen in kleur en groeisnelheid, blijven de hartvormige ringen decennia lang zichtbaar in het bos.

Volg de oproep van Femke Halsema en koop een boom!

2 Reacties

  1. OPA

    Zolang die bomen er decennia lang bliven staan tenminste… als het aan de grotebroekenmannen ligt groeien we door in flevoland todat er geen grasspriet meer staat.

  2. Paul Vermast

    Daarom wordt het bos ook van een natuurbeschermingsorganisatie en niet van de (zoals jij dat noemt) groetebroekenmannen, Ben!

    Groeten,
    Paul

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.