Maak er geen patatje oorlog van!

zondag 10 juli 20110 Reacties

Er is al tijden gedoe in Dronten. Gedoe over de patatkraam van Frank, Fank Patat. Die heeft een plek bij de Gamma om z’n patat te verkopen en vindt die plek niet geschikt. Daarom wil hij wat anders. Of de plek bij de Gamma erg gelukkig is weet ik ook niet. Op het eerste gezicht lijkt het van niet. Maar goed, hij is er (al dan niet geheel vrijwillig) mee akkoord gegaan daar te gaan staan.

Het gedoe haalt de nationale media. De Ombudsman van de VARA is er bij geweest en ook de Telegraaf besteedt er aandacht aan. Misschien goed in het kader van de Citymarketing, maar eigenlijk vind ik het een treurige kwestie. De gemeente wil nu niet meer reageren bij de Ombudsman en dat was vrijdag voor de Telegraaf weer reden om er een verhaal over te maken met de toon dat het een ‘oorlog’ is tussen de burgemeester en Frank Patat. Dat lijkt me niet, want in Dronten eten we het niet zo kruidig. Zeker niet met uitjes.

Volgens mij moet je altijd media te woord staan die redelijke vragen hebben. Deze kwestie lijkt me redelijk en moet volgens mij snel worden opgelost. Als die oplossing er is gewoon helder over communiceren. Wat die oplossing ook mag zijn. Want het is voor mij geen uitgemaakte zaak dat er voor Frank Patat een (andere) standplaats beschikbaar komt. Maar dat is aan het college en niet aan de gemeenteraad. Dus college, geen patatje oorlog van maken, maar snel oplossen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This