LPF opgeheven

zondag 22 juli 20071 reactie

LPFVandaag heeft de overgrote meerderheid van de leden van de Lijst Pim Fortuyn gestemd voor de opheffing van de partij. Het is wat je er ook van vond, het einde van een tijdperk. Want ik moet zeggen dat het zonder meer een spannende tijd was. IK werkte in die tijd als “politiek stafmedewerker” bij Greenpeace en was samen met de collega voor wie ik werkte verantwoordelijk voor de lijn die Greenpeace koos in aanloop naar de verkiezingen van 2002. Dat hield in dat ik me dagelijks met de politiek bezig hield in die dagen en ik weet nog exact waar ik liep en wie mij belde. Het was de moeder van mijn vriendin Annemiek die zei “ben je thuis. Fortuyn is neergeschoten”. Mijn reactie had de strekking van “slechte grap”. Maar ik was nog honderd meter van huis. De beelden op TV van een op de grond liggende Fortuyn die werd gereanimeerd spraken boekdelen. Op dat zelfde moment kwamen mijn werkzaamheden tot stilstand… Maar los daarvan overheerste mijn sprakeloosheid, verbijstering en schok.

De maanden daarna waren zelden zo spannend in de politiek. Ik zat in de Tweede Kamer bij de regeringsverklaring van Balkenende I bij de eerste prinsjesdag en was betrokken bij de acties van “onze milieuminister” bij het paleis van Beatrix en in de Tweede Kamer bij de algemene beschouwingen. De hilariteit en chaos die er voor zorgden dat het kabinet vlak er na viel.
Maar ook de schrik toen bleek dat Volkert van der G. de moordenaar bleek te zijn en iedereen in de milieuhoek “verdacht” werd. Extra bewaking op kantoor.

Nu is de LPF dan dus ook opgeheven nadat ze bij de laatste Kamerverkiezingen al uit de Tweede Kamer waren verdwenen. Ook in de provinciale staten hebben ze nergens meer een zetel en electoraal zijn ze vervangen door Geert Wilders.

Dus; zullen we ze missen? Ik denk het niet!

1 Reactie

  1. Koen

    Hier in Den Haag hebben we nog wel een lokale fractie, 1 zetel. Ben benieuwd wat dit voor hem betekent, dat wordt dan een zeker een ‘groep Huppeldepup’ (weet even niet hoe de beste man heet). Mischien moet hij anders maar gewoon bij de HSP aanschuiven, ik geloof dat hij meestal toch meestemt met zijn buurman 🙂

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.