Literaircafé in de Meerpaal

woensdag 24 september 20087 reacties

Rudolf SteinerVanavond werd er door de gemeente een avond georganiseerd als eerste aanzet tot een woonvisie. De raad was hierbij uitgenodigd om als toehoorder aanwezig te zijn. Maar vanmiddag had ik een goed gesprek met Meerpaal directeur Ellen Kruize die me er op wees dat er vanavond een Literaircafé zou zijn in de Meerpaal met Lévi Weemoedt.

Laat ik zeggen dat ik het Literaircafé leuker vond dan de bijeenkomst over de woonvisie en dus al rap ben vertrokken naar het ‘ei van Van Klingeren’ waar het Literaircafé plaats vond. Ik vind het een geweldig leuk initiatief en zal de komende afleveringen alvast in mijn agenda zetten.

Lévi Weemoedt is een grappig dichter. Maar van onderstaand gedicht heb ik bijzonder genoten! 

DE CATECHISMUS VAN STEINER

‘k Ben stukken minder treurig,
spaar daag’lijks liters tranen
sinds ik in Gort geloof,
in Gierst en Hoog’re Granen!

Niet één geloof voldeed de maag:
‘k bleef leeg bij die verhalen.
Maar ’t woord is Gort geworden,
Lijnzaad en Loverendale.

O, ’t darmkanaal kwam veel te kort
bij hostie, monstrans, mis.
En mijn bewustzijn lag verdord
als de Aarde vóór Genesis

Maar nú heb ik alles op mijn bord
wat in de Heem’len is
sinds ik geloof in Gort
die in de Zeem’len is!

7 Reacties

 1. OPA

  Hahaha!! bijzonder leuk. Dat moet de gemiddelde boeren CDA-stemmer toch wel aanspreken 🙂

 2. Gerrit

  Wat is dat toch dat mensen de behoefte hebben tegen het geloof aan te schoppen?

 3. johan

  Misschien is het niet zozeer aanschoppen tegen het geloof an sich, maar tegen de manier waarop gelovigen met dat geloof omgaan.

  En dan nog: ik zie in voorgaande reacties geen schoppen tegen wat dan ook aan.

  Gelovigen moeten niet van die lange tenen hebben.

  johan b

 4. OPA

  Ja dat begrijp ik ook niet, er wordt helemaal niet geschopt. Je moet het niet zo negatief zien hoor Gerrit. Geloven we niet allemaal? De een in wat anders dan de ander. Er zijn er die in een Apple geloven, anderen in Microsoft. Er zijn er die in Volkswagen geloven, en de ander in de Rover. Er zijn er die in Darwin geloven en anderen in intelligent design. Als je het goed bekijkt zijn al deze dingen niet gebaseerd op puur feiten en wetenschap, en dus is het een kwestie van geloof. Daar mag je naar mijn idee echt wel opmerkingen over maken hoor, de behoefte daartoe is naar mijn idee dat het vaak als grappig wordt opgevat. Tja, behalve als je grappen maakt over Big M… dan wordt je al gauw een terdoodveroordeelde. Dat zijn nog eens lange tenen.

 5. johan

  Hoho, Darwin is niet om in te geloven. Darwin is een feit, wetenschappelijk aantoonbaar. En dat in tegenstelling tot Intelligent Design. Daar kun je wel in geloven. Maar dat betekent nog niet dat het werkelijk, aantoonbaar bestaat. Hoeft ook niet, trouwens. Dat is nu de charme van geloven.

  johan b

 6. OPA

  Haha, mijnheer Darwin moet nog even wat gaten opvullen. Wetenschap zolang je maar GELOOFT dat dat wel zal gebeuren met de tijd 🙂

 7. Johan

  Gaten of niet, het is al met al toch heel wat concreter dan dat geneuzel van de bijbel

  oeps! sorry!!

  … dan wat de bijbel ons leert, bedoel ik.

  johan b

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This