Linkse samenwerking

zondag 8 januari 20060 Reacties

{mosimage}Jan Marijnissen was vanmorgen te gast bij Buitenhof en sprak over de “linkse samenwerking”. Dat deze samenwerking nog onvoldoende van de grond komt en dat de positie van de PvdA in dit verband van belang zijn deel ik van harte met hem. Dat er verschillen zijn en blijven dat lijkt me logisch, maar die verschillen zijn zeker niet onoverbrugbaar.
Punt blijft, daar had Marijnissen helemaal gelijk in, de opstelling van Wouter Bos. De landelijke PvdA zal kleur moeten bekennen zoals dat op lokaal niveau al zoveel gebeurd. Misschien zou het een goede oproep aan het lokale kader van de PvdA zijn als zij vanuit het land naar de eigen regio’s en de kamerfractie de oproep doen om landelijk voor een linkse samenwerking te kiezen. Zonder dat je partijen uitsluit, met respect voor de verschillen die er zijn. Voor een nieuw elan in de Nederlandse samenleving en het terug vinden van vertrouwen in de overheid!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.