Linkse Lentedepressie

zondag 27 mei 20070 Reacties

GroenLinksGisteren vergaderde de partijraad. Collega Simon Otjes schreef er al een treffend verslag over. De discussie rond het toekomstproject werd na wat gesteggel toch afgerond en het bestuur en de commissie kunnen aan de gang. In september gaat de partijraad haar eigen positie en functioneren tegen het licht houden. Ik kan niet wachten! Misschien leuk het voorstel van Christiaan Jongeneel er bij te betrekken?

Het middagdeel maakte het de moeite van naar Utrecht komen waard. Het verslag van de Tweede Kamerfractie en de EP fractie door Femke, Mariko en Kathalijne was leuk in inspirerend. Femke liet desgevraagd over de Linkse Lente weten dat het weer buiten beter is als die in de Tweede Kamer. “De SP is weer helemaal terug op hun oude positie: de grootste concurrent zit op links. De sfeer tussen de SP en PvdA is erg slecht”.

Mariko vertelde over haar reis naar Afghanistan de afgelopen week. Er wordt daar op het moment verschrikkelijk gebombardeerd en dat is echt anders als de blije verhalen in de Nederlandse media over de wederopbouw “putje hier, schooltje daar” in Uruzgan. ‘Dat is ook wel zo, maar dat is niet het hele verhaal”. Ook is er een flinke politieke crisis. Het parlemeWederopbouwmissie Uruzgan (© Tom Janssen www.tomjanssen.net)nt heeft alleen maar het doel de regering het leven zuur te maken (waarop een collega zei: “het lijkt de GroenLinks Partijraad wel”). Kortom grote zorgen over de situatie daar. Gevraagd naar verlenging van de missie is het sterk afhankelijk van het voorstel van de regering wat GroenLinks ervan gaat vinden. Gaan de aanvallende militaire elementen eruit en wordt het écht alleen opbouw valt het te overwegen. Blijft het een vechtmissie wordt die kans alweer heel klein. Maar een echte positie is er nog niet.

Kathalijne vertelde over de stand van zaken in Brussel. Er is veel veranderd in de organisatie. Veel nieuwe mensen en ook een schuiven in onderwerpen. Kathalijne “gaat aan milieu doen”. Ook haar bezoek aan Polen kwam aan bod. Uitgebreid is er stil gestaan bij het nieuwe verdrag dat geen ‘grondwet’ meer genoemd mag worden. Natuurlijk blijft GroenLinks voor zo’n verdrag. Maar niet onvoorwaardelijk. Kortom ook dit blijft een leuk onderwerp van discussie.

Ik vond het een leuke en inspirerende middag met enthousiaste verhalen van de drie dames. Dus weer eens een leuke partijraadsvergadering. Het gaat de goede kant op!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.