Linkse Liefde

zaterdag 14 februari 20090 Reacties

Het is vandaag 14 februari en dat is naast Valentijn ook een belangrijke dag voor GLoggers (GroenLinksers met een weblog) sinds Arnoud Boer vorig jaar deze dag heeft uitgeroepen tot de Grote GroenLinks Liefde dag. Dé dag in het jaar waarin ‘wij GLoggers’ naar elkaar gaan verwijzen omdat we graag elkaars GLogjes (weblog berichtjes van GroenLinksers dus) lezen. 

Natuurlijk kan en wil ik niet achter blijven. Hoewel je natuurlijk altijd dissidente GLoggers hebt die hun echte (lees niet-digitale) liefde voorrang geven zoals Linda. Gelukkig steekt ze ‘ons mannen’ een hart onder de riem binnen GroenLinks en dat is wel een opsteker. 

Want met Judith als nieuwe vrouw ‘on top’ in Europa worden blanke jonge, getrouwde, werken de mannen zoals Michel Klijmij – Van der Laan (jawel; heel GroenLinks met naam van zijn vrouw als tweede naam) een absolute minderheid. 

Maar natuurlijk is het ook hartverwarmend te weten dat een hele hoop GroenLinks kandidaten voor het Europese Parlement juist vandaag op de Linkse Liefdedag (Linkse Liefde allitereert wel mooi op de Linkse Lente van Femke) in het zelfde conferentieoord als de GroenLinkse talentjes vorige week bijeenzijn om elkaar, GroenLinks en Europa beter te lezen kennen onder bezielende leiding van Jaap de Bruin, Richard Wouters en Joost Lanegendijk. Mijn favoriete nummer 2 voor de EU-lijst , Niels van der Berge, is er natuurlijk ook heen. Tieneke Strik die ook in de race was voor het lijsttrekkerschap zal er denk ik wel niet meer bij zijn omdat ze zich terug heeft getrokken. 

Maar wij GroenLinksers zijn behoorlijk scheutig met liefde, dus ook een linkje naar onze webloggende wethouder Koning (PvdA-er, dus die kan wel uit de voeten met linkse liefde). Misschien een aanzet voor meer wethouders of ook onze burgemeester om te gaan bloggen?

Natuurlijk ook linkse liefde voor de twee collega raadsleden die heel voorzichting af en toe een blogje posten. PvdA-ster Annemiek van der Meulen en (voor hem zal de linkse liefde moeilijker zijn) VVD-er Jaap Kodde. 

Maar ik mag vooral niet mijn GroenLinkse favoriete bloggers Kathalijne, Rene, Tofik, Hans (geweldige foto’s), Chrisitaan (met een machtig weblog, en welk weblog is dat niet), Frank, Liesbeth, Harmen en Evelien vergeten. Nou ja, eigenlijk zijn al mijn GLog-collega’s op de Planeet GroenLinks Linkse Liefde waard. Wat zijn we toch een lieve partij 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This