Naast Jesse steun ik komende zondag vooral ook Liesbeth van Tongeren. Als groene kandidaat hoort zij een hoge plaats op de lijst van GroenLinks te krijgen. Het milieuprofiel van GroenLinks in de Tweede Kamer kan verstekring gebruiken en daarom is Liesbeth een waardevolle aanvulling in de top van de lijst!
Als directeur van Greenpeace heeft ze de grote milieukwesties van dichtbij gevolgd en beïnvloed. Hoewel ze nooit ‘mijn’ Greenpeace-directeur is geweest omdat ik al was vetrokken voordat ze in dienst trad heb ik Greenpeace onder haar leiding een aantal nieuwe keuzes zien maken. Een campagne die meer gericht is op de landbouw is daarvan een prachtig voorbeeld. De landbouw is een belangrijke bron van verstoring van het milieu en de natuur. GroenLinks moet op dat dossier veel nadrukkelijker een profiel krijgen en ik heb er vertouwen in dat Liesbeth daartoe in de Kamer in staat zal zijn!
Is het wel verstandig om iemand in huis te halen die zo eenzijdig geïnformeerd is over de klimaatverandering ?
Greenpeace is niet bepaald objectief in de klimaatdiscussie.
Dat we nu biobrandstoffen gebruiken hebben we in feite te danken aan Greenpeace. Het zou goed zijn als Liesbeth zich openlijk zou verontschuldigen voor het toejuichen en stimuleren van biobrandstoffen.
Beste Hans,
Greenpeace en GroenLinks verschillen niet wezenlijk van opvatting over het klimaatprobleem. dat probleem is er (ruim 90% van alle wetenschappers is dat met ons eens) en daar moet iets aan worden gedaan. Liesbeth is naar mijn stellige overtuiging een prima kandidaat om onze standpunten daarover voor het voetlicht te brengen.
Biobrandstoffen zijn door de milieubeweging als positief alternatief toegejuicht. Wat het standpunt daarin van Greenpeace precies is geweest de afgelopen jaren weet ik niet voor 100% zeker. Maar bijvoorbeeld De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu hebben al vrij snel in het rapport ‘helder groene biomassa’ afstand genomen van bepaalde vormen van biomassa en biobrandstoffen. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat er daardoor minder kwalitatief hoogwaardig voedsel word verbouwd.
Maar redenen voor excuus, zoals jij suggereert, zie ik echt helemaal niet!
Groeten,
Paul
@Hans Verbeek
Biobrandstoffen an sich is niet slecht, maar de manier waarop het verbouwd wordt moet anders. Het verzoek voor een openlijke verontschuldiging vind ik dan ook verwerpelijk.
Wat betreft het objectief zijn twijfel ik daar niet zo aan, onthoud goed dat ze bij Greenpeace toch achter het gedachtegoed van Greenpeace moet blijven staan. Dit wil dus niet meteen zeggen dat ze eenzijdig geïnformeerd is.
Met vriendelijke groet,
Barry Meijer