Lening om Meerpaal veiliger te maken?

zaterdag 22 oktober 20050 Reacties

Laat ik me voorzichtig uitdrukken; de Raad was niet blij afgelopen donderdag na de extra Meerpaal commissie.

Maar je kan er als College natuurlijk altijd nog een schepje bovenop lazeren, we waren immers toch al boos. De Stentor van vandaag meldt dat het College de Meerpaal een lening heeft gegeven of zal geven van € 147.000,= zonder dat dit aan de gemeenteraad is gemeld (dus ook niet afgelopen donderdag) en nog ruim voor dat we er in december over gaan praten.

Het lijkt er op of dit College wel heel doelbewust op een confrontatie met de gemeenteraad aanstuurt. Want meestal is de raad (nou ja de meerderheid dan hè) wel volgzaam. Maar ik denk dat ze langzaam aan ook het geduld van de coalitiefracties wel erg op de proef aan het stellen zijn.

En daarbij kun je jezelf ook afvragen hoelang deze fracties zich nog door het College willen laten schofferen. Want de vertoning van het College afgelopen donderdag was pure minachting van de Raad. Op zich al een reden om een College naar huis te sturen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.