Vorige week donderdag toonde Hans Alders tijdens een commissievergadering in Dronten voor het eerst openbaar de concept-vliegroutes van en naar Lelystad Airport en sinds gisteren is het document ook openbaar via Omroep Flevoland. Een eerste blik geeft een harde en heldere conclusie: de meeste overlast van de luchthaven komt terecht bij Biddinghuizen, Ketelhaven, Dronten en Swifterbant.

Herrie noordelijkAls vliegtuigen opstijgen in noordelijke richting vliegen ze naar Dronten om ongeveer boven het Wisentbos naar het oosten of het westen te draaien en koers te zetten naar Biddinghuizen of Swifterbant. Daar vliegen ze dan laag overheen om daarna fors te klimmen naar de juiste vlieghoogte. Zie een kaart via Google Maps

Landende vliegtuigen komen in dit geval bij het Koningin Wilhelmina gedenk-bos de polder binnen om op ongeveer 900 meter hoogte dalend over Biddinghuizen en Zeewolde te vliegen en naar de landingsbaan bij Lelystad te draaien.

Herrie zuidelijkAls vliegtuigen opstijgen in zuidelijke richting kunnen ze twee kanten op: over de Oostvaardersplassen op 900 meter en dan het Markermeer op, of op dezelfde hoogte over Zeewolde om boven Biddinghuizen richting de Randmeren te draaien en bij die Randmeren een dot gas te geven om hoog over de Veluwe te vliegen. Op de Veluwe liggen militaire terreinen waar tot grote hoogte (!) wordt geschoten en waar deze vliegtuigen dus ruim overheen moeten.

Aanvliegen gebeurt in dit geval laag over Ketelhaven en Dronten-West heen in een rechte lijn naar de landingsbaan. Zie een kaart via Google Maps.

Dit alles leert dat de kernen van Biddinghuizen, Swifterbant en Ketelhaven de volle laag krijgen en Dronten-West ook forse overlast zal kunnen verwachten. Vliegtuigen komen laag over onze bossen als het Wisentbos, en de boswachterij Roggebotzand met het Koningin Wilhelminabos. Ook zullen de recreatiezones bij de Randmeren en Elburg forse overlast gaan ondervinden van stijgende vliegtuigen.

vliegtuig-over-woningDaarbij valt op dat vooral Almere en Lelystad buiten schot blijven, hoewel (met name) Almere al te maken heeft met vliegverkeer van Schiphol (dat wel aanmerkelijk hoger vliegt dan dat van en naar Lelystad).

Kortom: de nadelen zijn voor Dronten terwijl de werkgelegenheid en economische ontwikkeling vooral in Lelystad en Almere terecht komt. Het beeld bevestigt wat ik namens GroenLinks al eindeloos heb herhaald: Luchthaven Lelystad betekent voor Dronten enkel herrie, stank en overlast!