Lelystad verkwanseld kernkwaliteit

vrijdag 11 mei 20070 Reacties

Luchthaven LelystadDe kernkwaliteiten die zowel Dronten als Lelystad voor zichzelf hebben benoemd zijn rust, ruimte en groen. Gisteravond heeft de gemeenteraad van Lelystad willens en wetens een van deze kwaliteiten verkwanseld voor een sprookje van 35.000 banen en economische groei.

De gemeenteraad van Lelystad heeft zich uitgeleverd aan Schiphol en dan weet je dat het niet goed komt. Er is nu ingestemd met een groei van het aantal passagiers vaan 4 miljoen en daaraan zijn de voorwaarden verbonden dat de geluidsoverlast beperkt moet blijven en er niet ’s nachts mag worden gevlogen. “Bullshit” dus. Want dat van die voorwaarden kennen we, ga maar eens met Haarlemmermeer praten.

Er komen op een bepaald moment zonder twijfel “zwaar wegende belangen” die deze eisen nu ter zijde schuiven en dan is er geen deal en geen weg meer terug. Dit kan ook voor Dronten grote gevolgen hebben omdat de aantrekkelijkheid van het woonmilieu met sprongen achteruit zal gaan en alle extra werkgelegenheid die het (ook voor ons)  zou beteken zijn slechts leugens!

Immers, als je nu in Almere woont en je gaat naar Schiphol of je woont in Almere en je gaat naar Lelystad… Dat verschil is niet zo groot en het gaat om een verplaatsing van bestaande activiteiten. Daar komt wel wat bij, maar nooit echt spectaculaire hoeveelheden!

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.