Lees tip: Femke wast Wilders en Marijnissen de oren

zondag 24 februari 20082 reacties

Beste Geert en Jan,

Natuurlijk heb ik het dit weekend ook kunnen volgen, want niets is zo mediageniek als een politicus die wild om zich heen slaat. Geert het was weer raak, toen je Balkenende een ‘beroepslafaard’ noemde omdat de premier je harde toon in het debat bekritiseerde. Pardon? Een ‘beroepslafaard’, omdat de premier een andere mening heeft dan jij?
En Jan, jij was behoorlijk grof toen je Wilders en Verdonk onderuit de zak gaf. Verdonk noem je extreem-rechts en Geert Wilders ‘levensgevaarlijk’ omdat hij hele bevolkingsgroepen wegzet: “we zagen op de Balkan en in Rwanda waar dat toe kan leiden.” Nu ben ik het met je eens dat Geert Wilders elementaire waarden schendt van fatsoenlijke omgang met elkaar. En dat kan inderdaad zorgen voor onrust en toenemende intolerantie. Maar ‘levensgevaarlijk’, onder verwijzing naar etnische zuiveringen? Je bedoelt toch niet dat Wilders onze eigen Mladic is? Of dat hij oproept tot moord, zoals de Hutu-leiders in Rwanda destijds?
Als je zijn grove stigmatiseringen gevaarlijk vindt, waarom betaal je hem dan met gelijke munt? Waarom draag je zelf bij aan de verspreiding van angst?

Lees Femke’s hele bericht.

2 Reacties

 1. Frank Pels

  Femke heeft in haar kritiek op Jan natuurlijk wel ergens een punt.

  Laat onverlet dat de ideeen en uitspraken van de PVV – vriendelijk geformuleerd – verderfelijk zijn.

  De vraag is alleen: hoe daarop te reageren?

  1) Snoeihard in de stijl van Jan en er maar eens wat Godwins tegenaan gooien (Godwin= verwijzing naar jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin )?

  2) Niet: hopen dat het overwaait?

  3) Argumenten blijven aanvoeren dat de ideeen van de PVV grote onzin zijn.

  Ik weet het niet. Optie 2 lijkt mij geen optie meer. Optie 1: dat wil Wilders juist. Hij krijgt dan aandacht en kan in zijn favoriete slachtofferrol kruipen en roepen dat hij wordt gedemoniseerd.

  Wilders heeft trouwens ook een probleem. Hij moet steeds ruigere dingen gaan roepen om nog gehoord te worden. De premier of een andere minister een bangerik of k-n-e-t-t-e-r-g-e-k noemen heeft geen nieuwswaarde meer. Ook het verbieden van de Koran of vergelijkingen met de Donald Duck beginnen hun nieuwswaarde te verliezen. Ook het burka-verbod kennen we zo langzamerhand wel. Kan Geert elke week blijven scoren in de media tot aan de volgende verkiezingen?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This