Leers moet snel duidelijkheid scheppen in zaak ‘Drontense’ familie Karim

maandag 15 augustus 20110 Reacties

Familie Karim

Afgelopen week werd bekend dat minister Leers de Kamervragen gesteld door PvdA, GroenLinks en ChristenUnie over de ‘Drontense’ familie Karim niet op tijd kan beantwoorden.

De Drontense raadsleden Roy Breederveld (PvdA) en Paul Vermast (GroenLinks), die de petitie www.drontenwachtopantwoord.nl voor de familie Karim zijn gestart, zijn hierover teleurgesteld.

Breederveld: ‘Uiteraard moet alles zorgvuldig worden uitgezocht, maar het gaat hier om mensen die mogelijk in gevaar zijn. Ik had dan ook een hogere handelingssnelheid van minister Leers verwacht’

Vermast: Eerder kwam Leers met halve antwoorden die tot nieuwe Kamervragen hebben geleid en nu komt hij met uitstel. De minister heeft het kennelijk druk met andere dingen dan een familie in een ver buitenland. Hij moet nu niet langer treuzelen, want hij laat niet allen de Kamer of Dronten, maar vooral de familie Karim in de kou staan. We blijven wachten!

De raadsleden hopen dat de minister de gegevens zorgvuldig, maar snel boven tafel krijgt. ‘Laat Leers duidelijkheid scheppen in de situatie voor de familie Karim’ aldus de Dronter raadsleden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.