Vanmorgen presenteerden 21 leerlingen van de Technasium van het Almere College [.pdf] hun ontwerpen voor verplaatsbare zonnepanelen voor de Poort van Dronten. In mei vorig jaar heeft de gemeenteraad een motie van mijn hand, mede ingediend door Leefbaar Dronten, aangenomen die de gemeente vraagt om ongebruikte bedrijventerreinen aan te wijzen waar tijdelijke zonnepanelen kunnen worden geplaatst.

Als onderdeel van de uitwerking van deze motie is door stichting DE-on (ook zo’n GroenLinks initiatief) en de gemeente Dronten aan  21 leerlingen van de technasiumklas, de opdracht gegeven om een verplaatsbaar systeem te bedenken met zonnepanelen op braakliggende grond in de Poort van Dronten.

Eigen ontwerp

In acht weken de tijd moesten de leerlingen de informatie verzamelen die ze nodig hadden, zich verdiepen in de werking van zonnepanelen en alles wat er op de markt al te vinden is en een eigen ontwerp verzinnen. Met technische tekeningen en modellen moesten ze hun idee verder uitwerken en vanmorgen presenteren in de raadszaal.

Ik ben erg onder de indruk van de creativiteit de de leerlingen hebben laten zien in hun ontwerpen en leuke presentaties!