Leef het goede leven

woensdag 7 juni 20060 Reacties

{mosimage}Mourik is weer los! De ontwikkelaar van villa’s op Drontens gifgrond is weer bezig met zijn mooie praatjes te verspreiden, daarbij geholpen door de FlevoPost. Wat nu de journalistieke beweegredenen hiervoor zijn snap ik niet, want over de uitspraak van wethouder Koning dat de renovatie van Biddinghuizen centrum vertraagd (dat lijk me nu nieuws) wordt met geen letter gerept. Maar goed, op de voorpagina prijkt de “foto” die ook hiernaast staat met een prachtige doorkijk naar het meertje in het gebied. Idyllisch beeld, kan ik niet ontkennen (klik op de foto voor een vergroting). Tot dat je de feiten kent! Het slib op de bodem van het meertje is vervuild, categorie 4 vervuild. Vrij vertaald is dat: net zo smerig als het slib in Europoort, de haven van Rotterdam. Uit eigen ervaring weet ik dat dit bijt als je het aanraakt!


Dit is de meest smerige soort slib die er bestaat en daar kennen we in Nederland maar één oplossing voor. Laten liggen en niet aankomen! Dus we bouwen een villawijk rond een meertje waarin je beter maar niet kan gaan zwemmen.
Pas op! Nu zal men wel gaan schermen met de waterkwaliteit en dat deze wél goed is, maar ik heb het ook over het slib. De bodem waar je op staat als je gaat zwemen.
Mourik schermt met onderzoek dat is verricht in het kader van het NAVOS project (landelijk project ter controle van oude stortplaatsen). Maar dat onderzoek ging over het huidig gebruik. Daar was niets mis mee, maar zegt dus niets over het toekomstig gebruik. Mourik laat daar nu pas onderzoek naar doen. Daarenboven is er tijdens het NAVOS traject niet volledig bemonsterd. Ik bedoel daarmee dat de zandwinning put (nu het meertje) tot 21 meter diep is leeg gezogen, maar er niet tot 21 meter in bemonsterd. Dus wat er op het diepste punt in het meertje ligt is niet bekend! Een onverantwoord risico in mijn optiek!

Maar ja, de gemeenteraad heeft in meerderheid en ik al haar wijsheid besloten dat hier gebouwd mag gaan worden. Ik zou er niet willen wonen en gezien het feit dat de Golfresidentie al niet verkoopt zou ik niet weten waarop de Parkresidentie wél verkoopt. We gaan het zien!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.