Laatste raadsvergadering van het (politieke) seizoen

vrijdag 27 juni 20081 reactie

Doutzen KroesHet werd gisteravond laat. De gemeenteraad van Dronten wist zichzelf van 16 tot 24 uur te vermaken met de jaarrekening 2007 en de kandernota 2009. Dit geheel overgoten met een sausje van algemene beschouwingen.

Ik ben helaas niet in de gelegenheid er nu al een doorwrocht stukkie van te maken want de borrel was gezellig en de wekker stond weer vroeg. Naar mate zo’n borrel leuker wordt roept men steeds vaker “da’s niet voor je website!”. Rekent u maar dat u wat mist!

Maar de volgende twee citaten (uit de raadsvergadering) wilde ik u niet onthouden.

Wethouder Filip van As leerde ons dat je ook anders naar de dingen kan kijken in het leven. Daar waar de meeste fracties toch écht een tekort van € 8 miljoen euro zagen bekeek de wethouder het anders. “We hebben 8 miljoen euro meer uitgegeven dat het ons eerder waard was, maar daarvoor wel een heel mooi centrum plan in Dronten terug gekregen”.
Sja.. dat klinkt misschien wel mooi.. maar in mijn huishoudboekje blijft dit gewoon een tekort.

Hoogtepunt van inhoudelijke bijdragen was denk ik de mededeling van CDA fractievoorzitter Jan de Graaf dat hij voorkeur had voor een bepaald model. De SP pleitte voor invoering van het “Zeeuwse model” bij de WMO (dan wordt er eerst naar kwaliteit gekeken en dan pas naar prijs).  

De heer De Graaf liet weten daar mij meer hield van het “Friese model”, meer hield van Doutze Kroes. “Maar ik zie mijn vrouw op de tribune zitten. Dus dit slik ik maar weer snel in”.

1 Reactie

  1. johan

    Ben ik het eindelijk eens een keer met het CDA eens….

    johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.