Laatste dag

dinsdag 22 april 20086 reacties

Mijn-WerkDe laatste dag is altijd een wat vreemde dag. Je bent er nog wel, maar eigenlijk ben je toch ook al weg. Je ruimt je bureau op, stuurt de laatste e-mails en meldt mensen dat je ander werk hebt. Heb je dat allemaal een beetje op tijd voorbereid dan ben je zo halverwege de dag wel klaar en kun je de minuten van de klok gaan kijken tot 17 uur.

Dat is precies wat ik vandaag aan het doen ben. Gistermiddag heb ik aan Daan van Mijn-Werk gemeld dat ik mijn contact niet zal verlengen. Gezien het aantal vakantiedagen dat ik nog heb staan betekend dit dat ik met ingang van vandaag met vakantie ben om (bij dit werk) niet meer van vakantie terug te komen.
Helaas heeft dit niet veel met vakantie te maken, want morgen om 8.30 uur zit ik weer achter mijn computer bij Natuur en Milieu Flevoland.

De rede dat ik bij Mijn-Werk vertrek is dat ik bij Natuur en Milieu Flevoland een dag extra ga werken en daarmee effectief een dag extra vrij krijg per week. Die vrije dag kan ik dan alle dingen doen die me nu niet lukken (zie mijn blogje van vorige week). In dat stukje trok ik al de conclusie dat “en beetje slaap en een beetje fatsoenlijk eten op zijn tijd is echt onontbeerlijk” zijn. Welnu… ik heb in ieder geval een beetje ruimte gecreëerd.

Bij Mijn-Werk heb ik een leuke tijd gehad. Ik heb een hoop geleerd van de re-integratie en hoe in Nederland onze sociale zekerheid is georganiseerd. Dat heb ik (juist ook als politicus) als bijzonder leerzaam ervaren! Daan en al mijn collega’s wens ik erg veel succes met Mijn-Werk dat dus nu hun werk geworden is.

6 Reacties

 1. Frank

  En nu niet de fout maken om die extra dag direct weer helemaal vol te plannen met allerlei dingen. Anders kun je over een maand weer een blogje typen met ’tijdgebrek’ in de titel.

 2. Paul Vermast

  hahaha nee ik zal er geen nieuwe dingen bij gaan doen! Sterker nog… ik ga nog meer dingen afstoten. Maar daarover krijg je wel een voorstel bij de stukken van de ledenvergadering 😉

 3. Frank

  Maar daarover krijg je wel een voorstel bij de stukken van de ledenvergadering

  Spannend! We wachten af.

  Of toch proberen te raden (van de afdeling ‘Wilde gokken’):
  – iets met een voorzittershamer overdragen;
  – of heel iets anders: je hebt een leuke Zeeuwse vrouw ontmoet en gaat nu verhuizen naar Zeeland

 4. Paul Vermast

  Há Frank,

  Eén van de twee opties klopt!
  Maar welke van de twee laat ik nog even in het midden tot die leden vergadering 😉

  Groeten,
  Paul

 5. johan

  Ik kan me niet goed voorstellen dat de ledenvergadering zich gaat buigen over de amoureuze uitspattingen van de voorzitter. Dat sluit één optie al min of meer uit…

  De uitnodigingen gaan zometeen de deur uit.

  johan

 6. Paul Vermast

  Johan…

  Jij kan ook nooit je mond houden hè!! 😀

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.