Kort en krachtig

zaterdag 17 december 20050 Reacties

{mosimage}Er was voor de partijraad van vandaag vier uur uitgetrokken, maar na twee uur vergaderen waren we er uit. Partijvoorzitter Herman Meijer heeft zijn verhaal gedaan, de partijraad heeft het aangehoord en was zo verstandig er geen oordeel over te vellen. Verstandig? Ja; want het was een beetje een rare vergadering. Omdat Sam Pormes het recht heeft om naar de bezwaarcommissie van GroenLinks te stappen en daar zijn royering aan te vechten. Mocht hij het nu niet eens zijn met de uitkomst van de bezwaarprocedure wordt het finale oordeel geveld door dezelfde partijraad die nu ook bijeen was en daarmee eigenlijk de bezwaarprocedure doorkruiste. Maar gelukkig was de partijraad zich dat welbewust en werden alle krachtige moties die er de afgelopen dagen zijn rond gemaild weer van tafel gehaald.

Twee moties werden met overgrote meerderheid wél aangenomen. Een motie die de bezwarencommissie oproept te onderzoeken of er nog een bemiddelingspoging zinvol is en een motie die oproept tot een evaluatie van de terugroepingprocedure en royementprocedure. Daarmee was de kous af. Sam, wel aanwezig, heeft niet het woord gevoerd omdat hij inmiddels de bezwarenprocedure heeft gestart en niet wilde meewerken aan een doorkruising van deze procedure. Mijns inziens heel verstandig.
Voor de lunch waren we klaar en na een broodje en een soepje ging iedereen zijns/haars weegs.
Nu maar afwachten wat de conclusies van de bezwarencommissie zullen zijn. Kortom… wordt vervolgd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.