Koning en de noodopvang

zondag 24 december 20060 Reacties

Wethouder Hillebrand Koning heeft gisteren een stukje over de Noodopvang Dakloze Asielzoekers Dronten op zijn website gezet dat me direct uit het hart is gegrepen. Zo beschrijft hij hoe er binnenkort een echtpaar van in de zeventig en een moeder met kind op straat worden gezet en prijst hij zich gelukkig met een fractie die in meerderheid (PvdA raadslid Roelf Raterink stemde tegen) een motie steunde de noodopvang éénmalig € 10.000,= extra te geven. Desalniettemin stemde een meerderheid van CDA, ChristenUnie, Roelf Raterink en VVD tégen deze motie en komt er dus géén extra geld voor de noodopvang. “Ik hoop; schrijft Hillebrand; dat alle Drontenaren hun hart zullen laten spreken en de stichting zullen ondersteunen, zodat ze haar zeer belangrijke werk kan voortzetten totdat een nieuw humaan kabinet de fouten van het tijdperk Rita Verdonk heeft hersteld”. Dat ben ik roerend met hem eens en ik deel deze hoop van harte. Toch werpt het bij mij, en mijn fractie, de vraag op waarom we Hillebrand niet eerder hebben gehoord, als nu op zijn website.

Waarom heeft hij zich in binnen het College kennelijk niet voldoende sterk weten te maken dat het College toch een ander standpunt heeft ingenomen? Waarom geen minderheidsstandpunt van de PvdA-wethouder? Dat had ik een mooi gebaar gevonden en een goed signaal naar de samenleving én naar het Rijk. Want als alle Colleges van Burgemeester en Wethouders zo als het onze zouden redeneren was het snel afgelopen met alle opvang voor asielzoekers in Nederland. En ik vraag me dan in goede moede af waar het echtpaar van 70 en 74 jaar dat, zoals Hillebrand beschrijft,  binnenkort op straat wordt gezet zal blijven. Onderdak vinden in een stal zal wel niet meevallen vrees ik! Mooie Kerstavond! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.