Komkommerdrukte

woensdag 12 augustus 20091 reactie

staatsloterijHet regent klachten bij de reclame codecommissie naar aanleiding van de trekking van de Staatsloterij afgelopen maandag. Half Nederland lijkt nu boos om dat de jackopot van € 27 miljoen op een vijfde staatslot is gevallen en er dus ‘maar’ € 5.5 miljoen is uitbetaald. Precies zoals het in de regelementen van de loterij staat.

Eigenlijk snap ik de drukte niet zo. Immers, iedereen weet dat er vijde loten bestaan en dat je dan dus maar een vijfde van het gewonnen bedrag krijgt. Dus ook als de de gegarandeerde jackpot wint. Maar bovenal snap ik het klagen niet zo goed. Mij hoor je namelijk pepaald niet klagen. Want de winnaar heeft nu ‘slechts’ die € 5.5 miljoen en de rest schuift door naar volgende maand. Dan hebben ‘we’ dus met z’n alleen weer kans op € 27.5 miljoen en dat was anders niet zo geweest. We moeten de winnaar van afgelopen maandag volgens mij dankbaar zijn dat hij/zij van € 22 miljoen afzag; die we nu allemaal op 10 september hopen te winnen.

Ik zou zeggen: duimen maar vast!

1 Reactie

 1. Philologia

  wat als er 1/100 loten zouden zijn, dan winnen er veel meer mensen een smak geld

  wat doe je nou met zoveel geld als je van een jaarsalaris komt van bijvoorbeeld 40.000 ik noem maar wat, er zijn mensen met nog veel minder, bijvoorbeeld
  17.000 of zo?

  zoiets kan je toch niet aan
  rare mensen die nederlandse romeinen

  🙂

  Philologia

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This