Klein Nederland in Groot-Brittannië

donderdag 26 januari 20060 Reacties

{mosimage}Gisteravond was er op Netwerk een documentaire over Nederlandse Somaliërs die in Birmingham. Deze Nederlandse Somaliërs zijn de grootste etnische minderheid in daar in Engeland. Ze zijn Nederlander (hebben een Nederlands paspoort), spreken Nederlands en voelen zich Nederlander. Ik heb met verbijstering én trost zitten kijken naar deze reportage vanavond via internet. Dit is de multiculturele samenleving die ik voor sta. Mensen die niet van oorsprong uit Nederland komen, maar zich zó Nederlander voelen dat ze om boerenkool vragen in Engeland.


Minister Verdonk heeft aangekondigd dat ze maatregelen gaat nemen om deze mensen voor Nederland te behouden. Maar het is toch een schande dat deze mensen ooit hebben besloten Nederland te verlaten omdat ze het in Engeland beter hebben en meer kansen krijgen.
Ik kan als Nederlander alleen maar trots zijn op deze mensen en wordt er heel blij van, want dit is nou een succesverhaal voor Nederland dat we helemaal laten lopen. Deze mensen zijn een aanvulling voor ons land en het is jammer dat ze in Engeland zitten, al vervuld me dat ergens ook met trost. Want ondanks dat ze eigenlijk uit Somalië koen voelen ze zich Nederlander! Het komt nog wel eens goed met dit landje!

Bekijk de uitzending op de website van Netwerk

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This